ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικηγόρος Λώλου: Οι κυπριακές αρχές δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα

Δικηγόρος Λώλου: Οι κυπριακές αρχές δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα

Ο δικηγόρος του Θεοφάνη Λώλου, Χρίστος Τριανταφυλλίδη με ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο κ. Λώλος προτίθετο και επιθυμούσε να έρθει οικειοθελώς εις την Κύπρο κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για “λυπηρό φαινόμενο μη τήρησης εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκείνων τα οποία ανέλαβαν και δεσμεύτηκαν να πράξουν” όχι μόνο έναντι του πελάτη του, αλλά και του ιδίου.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημειώνει ότι “τη Δευτέρα,  28/3/2016,  ενημερώθηκα από το κ. Θεοφάνη Λώλο, ο οποίος μου ανέθεσε τη νομική του εκπροσώπηση, ότι επιθυμούσε και κατ' επέκταση προτίθετο να έρθει οικειοθελώς εις την Κύπρο και να θέσει τον εαυτό του εις την διάθεση των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Και τούτο παρά το ότι ουδείς αρμόδιος από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας είχε επικοινωνήσει μέχρι τότε μαζί του,  είχε δε πληροφορηθεί ότι εζητείτο από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, αναφέρει.

“Ευθύς αμέσως”, προσθέτει, “επικοινώνησα με τα αρμόδια στελέχη της Κυπριακής Αστυνομίας και μέχρι το βράδυ της 29/3/2016 και αφού ενεπλάκη εις το όλο θέμα και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα διευθετήθηκε όπως ο κ. Λώλος έρθει οικειοθελώς εις την Κύπρο με την πτήση Α3912 η οποία έφθανε εις το Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακος η ώρα 15:40 της 30/3/2016, δηλαδή σήμερα”.
Τα ανωτέρω, συνεχίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης, “ συμφωνήθηκαν  να λάβουν χώρα κατόπιν ανάληψης ρητής δέσμευσης από πλευράς των ανωτέρω αναφερομένων αρμοδίων της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το ήδη εκδοθέν Ευρωπαϊκό ΄Ενταλμα σύλληψης δεν θα εκτελείτο δεδομένης της οικειοθελούς  προσέλευσης του εις την Κύπρο αμέσως, αλλά και δια να καταστεί η προσέλευσης του εις την Κύπρο χωρίς την καθυστέρηση και νομικές περιπλοκές που συνεπάγει η διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εντάλματος σύλληψης κάτι το οποίο άλλα πρόσωπα εκμεταλλεύονται”.
Δυστυχώς, αναφέρει, “τα ανωτέρω δεν υλοποιήθηκαν διότι οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα”.

Σκοπός της παρούσης, καταλήγει, “ είναι να επισημάνω αφενός μεν το γεγονός ότι ο κ. Λώλος προτίθετο και επιθυμούσε να έρθει οικειοθελώς εις την Κύπρο  και επίσης το λυπηρό φαινόμενο μη τήρησης εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκείνων τα οποία ανέλαβαν και δεσμεύτηκαν να πράξουν όχι μόνο έναντι του κ. Λώλου αλλά και του υποφαινόμενου ως  εξουσιοδοτημένου Δικηγόρου αυτού”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top