ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Τόμσεν και Βελκουλέσκου συνωμοτούσαν κατά της Ελλάδας

Αποκαλύψεις Wikileaks: Τόμσεν και Βελκουλέσκου  συνωμοτούσαν κατά της Ελλάδας

Σεισμικές πολικές δονήσεις δημιουργούνται στην Ελλάδα μετά από τις αποκαλύψεις των Wikileaks και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα άρθρο της ιστοσελίδας ethnos.gr αναφέρει:

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται αποφασισμένο να εξαναγκάσει τη γερμανική ηγεσία να προχωρήσει σε ελάφρυνση χρέους προς την Ελλάδα ή να αποχωρήσει το ίδιο από το πρόγραμμα διάσωσης. Συνιστούν δε την μέχρι στιγμής την πιο κραυγαλέα παραδοχή ότι το Ταμείο θέλει να αποχωρήσει από την Ελλάδα «νίπτοντας τας χείρας του», όπως σχολιάζουν οι Fianancial Times, gια το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια της υποκλαπείσας τηλεδιάσκεψης, ο Πoλ Τόμσεν διαπιστώνει ότι το Βερολίνο βρίσκεται κάτω από αφόρητη πίεση εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και εισηγείται εμμέσως τον εκβιασμό της Αγκελα Μέρκελ, η οποία καλείται είτε να δεχθεί την ελάφρυνση του χρέους είτε να αφήσει το ΔΝΤ να εγκαταλείψει το πρόγραμμα:
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του «προβάρει» μάλιστα το επιχείρημα λέγοντας:

«Λοιπόν, κοιτάξτε κυρία Μέρκελ, βρίσκεστε αντιμέτωπη με ένα ερώτημα και πρέπει να σκεφτείτε τι είναι πιο δαπανηρό: να προχωρήσετε χωρίς το ΔΝΤ, οπότε η Bundestag θα έλεγε «Δεν συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα;» ή θα επιλέξετε την ελάφρυνση του χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσετε στο πρόγραμμα» Σωστά; Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα».

Από το κείμενο των διαρροών προκύπτει επίσης ότι το ΔΝΤ είναι ανένδοτο και δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε καμία συμφωνία εάν δεν ληφθούν μέτρα ύψους 2,5% του ΑΕΠ.

Δεν διστάζουν μάλιστα να μιλήσουν ακόμη και για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος ώστε η Ελλάδα να συρθεί σε συμφωνία:Ιδού τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

ΤΟΜΣΕΝ: Λοιπόν, δεν ξέρω. Το θέμα είναι... ότι το σκέφτομαι διαφορετικά. Πώς θα γίνουν τα πράγματα για να φτάσουμε σε απόφαση; Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μια φορά που πάρθηκε απόφαση και ήταν τότε που οι Έλληνες επρόκειτο να ξεμείνουν από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Σωστά;

ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ: Σωστά!

TΟΜΣΕΝ: Και πιθανότατα αυτό πρόκειται να συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση αυτό θα τραβήξει μέχρι τον Ιούλιο, και ξεκάθαρα οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να έχουν συζητήσεις ένα μήνα πριν το Brexit (23 Ιουνίου) και έτσι, σε κάποια φάση θα θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα και στη συνέχεια να ξεκινήσουν ξανά μετά το Ευρωπαϊκό δημοψήφισμα.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται:

ΤΟΜΣΕΝ: Όμως αυτό δεν συνιστά γεγονός. Αυτό δεν θα τους οδηγήσει να... Αυτή η συζήτηση μπορεί να τραβήξει για μεγάλο διάστημα. Και αυτό που κάνουν είναι να το μεταθέτουν στο χρόνο... γιατί το αφήνουν για αργότερα; Γιατί δεν βρίσκονται κοντά σε (πιστωτικό) γεγονός, όποιο και αν είναι αυτό.

ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ: Συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε ένα γεγονός, αλλά δεν ξέρω τι θα είναι αυτό. Πιστεύω όμως ότι ο Dijsselbloem προσπαθεί να μην παράξει κάποιο γεγονός, αλλά να ξεκινήσει γρήγορα αυτή τη συζήτηση με κάποιο τρόπο για το χρέος, άρα είναι σε εμάς το αν θα είμαστε εκεί ή όχι στο τέλος της ημέρας.

ΤΟΜΣΕΝ: Ναι, αλλά ξέρεις ότι η συζήτηση για τα μέτρα και το χρέος μπορεί να συνεχίζεται αιωνίως, μέχρι να φτάσουν την πληρωμή του Ιουλίου ή μέχρι οι ηγέτες να αποφασίσουν ότι πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκεί μέσα που να αναγκάσει σε συμβιβασμό. Σωστά; Θα διαρκέσει για πάντα.

ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ: Ναι, μέχρι τον Ιούλιο, αν δεν συμβεί τίποτα προηγουμένως. Συμφωνώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top