Ειδικός του ΙΚ στις επιθέσεις με ρουκέτες, σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα

Ειδικός του ΙΚ στις επιθέσεις με ρουκέτες, σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα

Ο Γιασίμ Χαντίτζα, ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους που πιστεύεται ότι ευθύνεται για μια φονική επίθεση τζιχαντιστών εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ, σκοτώθηκε από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροπλάνου, δήλωσε την Κυριακή (03/04) στη Βαγδάτη εκπρόσωπος του συνασπισμού κατά του ΙΚ.

"Ηταν ένας ειδικός στις ρουκέτες, έλεγχε αυτές τις επιθέσεις", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό τον περασμένο μήνα μιας βάσης που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ, κατά τον οποίο σκοτώθηκε ένας Αμερικανός πεζοναύτης και άλλοι τραυματίσθηκαν. Ηταν ο δεύτερος θάνατος Αμερικανού στρατιωτικού σε μάχη από το 2014 που οι ΗΠΑ έπληξαν για πρώτη φορά την τζιχαντιστική οργάνωση.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE