ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να κατρακυλήσει ξανά στην καταστροφή! Επίθεση στην αντιπολίτευση

Αβέρωφ: Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να κατρακυλήσει ξανά στην καταστροφή! Επίθεση στην αντιπολίτευση

Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου, αλλά είμαστε στη σωστή πορεία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως ο ΔΗΣΥ δεν θα αφήσει την Κύπρο να κατρακυλήσει ξανά στην καταστροφή.

Σε ομιλία του κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κόμματος, είπε ότι «ο στόχος μας είναι ένας και μόνος και ξεκάθαρος: Ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός για ακόμα μια πιο ισχυρή Κυβέρνηση», ενώ εξαπέλυσε έντονη κριτική προς την αντιπολίτευση.

Ο κ. Νεοφύτου συνέστησε στους υποψηφίους και στο κόμμα να μην παρασυρθεί στο λαϊκισμό παρά το ότι το κόμμα «επιδιώκει την πολιτική τάση».

«Αλίμονο, αν στην προσπάθεια μας να κερδίσουμε τη θετική κουβέντα λίγων ανθρώπων, για χάρη μερικών ψήφων, θέσουμε σε κίνδυνο τις τεράστιες θυσίες που αυτός ο λαός έκανε τα τελευταία χρόνια», είπε, για να προσθέσει: «Αλίμονο εάν από μόνοι μας υπονομεύσουμε το τιτάνιο έργο αυτής της κυβέρνησης και αυτού του κόμματος».

Όπως είπε, «σήμερα, με τον Νίκο Αναστασιάδη, πετυχαίνουμε την σωτηρία και την αναγέννηση της χώρας μας».

«Πετυχαίνουμε την ανατροπή των δραματικών δεδομένων που η αριστερή κυβέρνηση και οι πολιτικές της είχαν δημιουργήσει», πρόσθεσε.

Δεν φέραμε την Τρόικα

Αναφερόμενος στην πορεία εξυγίανσης της οικονομίας, ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για ένα παράδειγμα ενός σύγχρονου άθλου.

«Αυτό τον άθλο, ως αποτέλεσμα των θυσιών του λαού μας, είναι που στις εκλογές καλούμαστε να υπερασπισθούμε και να προστατεύσουμε», είπε και συνέχισε: «Αυτή τη πορεία δεν πρόκειται να την διακινδυνεύσουμε, όπως και την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης».

Απάντησε και στις επικρίσεις για την πορεία της οικονομίας που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «βλέπουμε ξανά τις ίδιες δυνάμεις που μας έφεραν την καταστροφή, να υπερασπίζονται τις ίδιες μαγικές λύσεις του χθες».

«Αυτοί που έστειλαν 70,000 συμπολίτες μας στην ανεργία, κατηγορούν εμάς που επί των ημερών μας η ανεργία μειώνεται. Αυτοί που έσπρωξαν χιλιάδες οικογένειες στα κοινωνικά παντοπωλεία, τολμούν να κατηγορούν εμάς γιατί σήμερα ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί δραστικά, αυτοί που μείωσαν μισθούς και συντάξεις, κατηγορούν εμάς γιατί δεν προλάβαμε ακόμη να αποκαταστήσουμε τις απώλειες που προκάλεσαν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νεοφύτου.

Όπως είπε, «όλοι αυτοί, που αντί να αναγνωρίσουν αυτό που ολόκληρη η υφήλιος παραδέχεται, αναπολούν ξανά το αμαρτωλό παρελθόν. Και μας κατηγορούν που δεν το επαναφέρουμε».

«Είναι αυτοί», πρόσθεσε, «που μας έφεραν την Τρόικα, είναι αυτοί που στη διάρκεια του μνημονίου μας έλεγαν να τους διώξουμε και τώρα που εμείς με την ολοκλήρωση του μνημονίου τη διώξαμε, κάνουν ό,τι μπορούν για να τη φέρουν πίσω. Δεν θα τους επιτρέψουμε».

Όπως είπε, «τώρα που άρχισαν να αποδίδουν καρπούς οι θυσίες του λαού μας, δεν θα τους αφήσουμε να τους καταστρέψουν. Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να κατρακυλήσει ξανά στην καταστροφή». «Και αυτό είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, το αν η Κύπρος θα συνεχίσει την πορεία της ευθύνης και της σταθερής προοπτικής ή θα γυρίσει πίσω», είπε.

Δεν είναι όλα τα κόμματα τα ίδια

Στην ομιλία του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στους πολίτες που τάσσονται υπέρ της αποχής αντί της υπεράσπισης αυτής της πορείας και πρόσθεσε ότι «δεν είναι όλα τα κόμματα τα ίδια».

«Στις επερχόμενες εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές,», είπε «ο κυπριακός λαός καλείται να επιλέξει. Και ενώπιον του έχει δύο επιλογές. Τον δρόμο της σταθερής προοπτικής. Και τον άλλο που μας πάει πίσω. Και είναι στη ψήφο του λαού που θα εξαρτηθεί η σταθερή πορεία».

Κλείνει το θέμα των εκλογών για ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η «παρένθεση», όπως χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

«Ήμουν πάντα ανοικτός απέναντι σε όλους σας. Ούτε και σήμερα θέλω ή πρόκειται να κρυφτώ», είπε ο κ. Νεοφύτου και συνέχισε: «Ξέρω καλά, ότι στην προσπάθεια μας τις τελευταίες ημέρες να εφαρμόσουμε πιστά τις καταστατικές μας πρόνοιες, δημιουργήθηκαν λανθασμένες εικόνες. Που μαζί με την ατυχή και αχρείαστη εσωστρέφεια, ενόχλησαν και πίκραναν τον υπερήφανο Συναγερμικό κόσμο. Αναγνωρίζω την κακή εικόνα που έχει δοθεί».

«Αυτή η παρένθεση όμως σήμερα κλείνει οριστικά», είπε και εξήρε την «στάση ευθύνης, αλτρουισμού και προσωπικής υπέρβασης που επέδειξε ο συναγωνιστής και φίλος Χρήστος Πάλλης.  Αυτό είναι το πραγματικό Συναγερμικό ήθος», είπε.

Ψηφοδέλτιο Λευκωσίας
01. ΝΕΟΦΥΤΟΥ Αβέρωφ
02. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Κυριάκος
03. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημήτρης
04. ΔΡΑΚΟΣ Παύλος
05. ΚΑΣΙΝΗΣ Σόλων
06. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Στέλλα
07. ΚΥΡΙΑΚΟΥ Μαρία
08. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ξένια
09. ΜΑΠΠΟΥΡΙΔΗΣ Ρίκκος
10. ΜΑΡΚΙΔΟΥ Ελίζα
11. ΜΑΣΟΥΡΑΣ Ανδρέας
12. ΝΟΥΡΗΣ Νίκος
13. ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ Σάβια
14. ΠΗΛΕΙΔΟΥ Νατάσα
15. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ Ανδρέας
16. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Πρόδρομος
17. ΡΟΤΣΑΣ Χρίστος
18. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Μιχάλης
19. ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ Νίκος
20. ΦΑΚΑΣ Χρύσανθος

Ψηφοδέλτιο Λεμεσού
01. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Μιχάλης
02. ΔΙΠΛΑΡΟΣ Ευθύμιος
03. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ Ανδρέας
04. ΙΟΡΔΑΝΟΥ Ονησίφορος
05. ΙΩΑΝΝΟΥ Βαλεντίνος
06. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Ανδρέας
07. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ανδρέας
08. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Ελίτα
09. ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ Καρολίνα
10. ΣΤΑΥΡΟΥ Ελένη
11. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Αντώνης
12. ΣΥΚΑΣ Νίκος

Ψηφοδέλτιο Αμμοχώστου
01. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Χρίστος
02. ΓΑΛΑΝΟΣ Χρίστος
03. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Γιώργος
04. ΔΡΑΚΟΣ Ανδρέας
05. ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ Γιώργος
06. ΚΟΥΛΛΑ Ονούφριος
07. ΚΟΥΜΗΣ Κώστας
08. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία
09. ΣΑΜΨΩΝ Σωτήρης
10. ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ Ευγένιος
11. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Κυριάκος

Ψηφοδέλτιο Λάρνακας
01. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γιώργος
02. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αννίτα
03. ΖΑΧΑΡΙΟΥ Ζαχαρίας
04. ΜΙΣΟΣ Αριστοτέλης
05. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Χρίστος
06. ΤΑΣΟΥ Γιώργος

Ψηφοδέλτιο Πάφου
01. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κώστας
02. ΛΕΤΥΜΠΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος
03. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ Πανίκος
04. ΣΑΒΒΙΔΟΥ Άρτεμις

Ψηφοδέλτιο Κερύνειας
01. ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Μαριέλλα
02. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Κλεάνθης
03. ΜΑΥΡΙΔΗΣ Μάριος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top