ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Tουλάχιστον 19 νεκρoί από το νέο ισχυρό σεισμό στη νήσο Κιούσου - Βίντεο τη στιγμή που χτυπάει ο εγκέλαδος

Ιαπωνία: Tουλάχιστον 19 νεκρoί από το νέο ισχυρό σεισμό στη νήσο Κιούσου -  Βίντεο τη στιγμή που χτυπάει ο εγκέλαδος

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, που είχε ήδη πληγεί από σεισμό την Πέμπτη, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo είχε μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού ανερχόταν σε τρεις ανθρώπους, προσθέτοντας πως πάνω από 470 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το Κyodo, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.

Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Τη δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

Εξάλλου μια μικρή ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε στο όρος Άσο της νότιας Ιαπωνία σήμερα, περί τις 08:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Κύπρου), μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε νωρίτερα την περιοχή, με τέφρα να είναι ορατή σε ύψος περίπου 100 μέτρων, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία διατήρησε το επίπεδο συναγερμού για το συγκεκριμένο ενεργό ηφαίστειο, όπου έχουν σημειωθεί εκρήξεις και στο παρελθόν, στο δεύτερο επίπεδο της πενταβάθμιας κλίμακας.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top