ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΥΤΥ- Κόσιη: Μέχρι και 40 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κέρδη

ΧΥΤΥ- Κόσιη: Μέχρι και 40 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κέρδη

Στην ΓΔ Ανταγωνισμού της ΕΕ φάκελος για τα υπερκέρδη του εργολάβου στην ΟΕΔΑ Κόσιης.

Στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καταφύγουν οι κυπριακές αρχές προκειμένου να ανακτηθούν τα υπερκέρδη του εργολάβου από τη λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στέρεων Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης, τα οποία εκτιμάται ότι φτάνουν μέχρι και τα €40 εκατομμύρια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το θέμα αυτό συζητήθηκε σε σύσκεψη, την περασμένη Τρίτη, στο Γραφείο του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Εισαγγελέα, του Γενικού Ελεγκτή, των αρμόδιων αρχών των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας, καθώς και της Γενικής Λογίστριας, που είναι η αρμόδια αρχή για τις δημόσιες συμβάσεις.

Με βάση τις εκτιμήσεις, τα υπερκέρδη (δηλαδή πέραν του ευλόγου κέρδους) του εργολάβου του έργου (Helector) από το 2006 κυμαίνονται μεταξύ των €30 – 40 εκατομμυρίων.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top