ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θα μείνει ακόμη λίγο στην Κύπρο ο Αιγύπτιος αεροπειρατής – Ζήτησε πρόσθετα στοιχεία ο Ιωνάς Νικολάου

Θα μείνει ακόμη λίγο στην Κύπρο ο Αιγύπτιος αεροπειρατής – Ζήτησε πρόσθετα στοιχεία ο Ιωνάς Νικολάου

Παράταση μέχρι τις 13 Μαϊου 2016 ώστε να έρθουν τα πρόσθετα στοιχεία που ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην εκδίκαση του αιτήματος του Υπουργού για έκδοση του Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, στην Αίγυπτο, έδωσε την Παρασκευή (22/04) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, διέπραξε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο προσγειώθηκε το πρωί της 29ης Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

 

Κατά την ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου παρουσίαση του κ. Μουσταφά, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την παράταση στην εκδίκαση του αιτήματος του Υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του κ. Μουσταφά, αναφέροντας ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 60 ημέρες που μπορεί να κρατηθεί.

Στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής για αναβολή δεν έφερε ένσταση, η υπεράσπιση του εκζητηθέντος.

Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας έδωσε οδηγίες όπως τα πρακτικά της δικασίμου διαβιβαστούν στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Της απόφασης του Δικαστηρίου για παράταση, προηγήθηκε διακοπή, την οποία έδωσε η Δικαστής, ώστε ο συνήγορος του εκζητηθέντος, να μπορέσει να λάβει οδηγίες από τον πελάτη, αφού ο Δικηγόρος του εκζητηθέντος Ροβέρτος Βραχίμης δήλωσε στο Δικαστήριο ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί τον κ. Μουσταφά αφού δεν κατέστη δυνατή η ουσιαστική επικοινωνία με τον πελάτη, επειδή οι Κεντρικές Φυλακές δεν του επέτρεψαν να δει τον πελάτη τους με τους μεταφραστές της επιλογής του και ζήτησε την απελευθέρωση του.

Η Δικαστής απέρριψε το αίτημα για απελευθέρωση και διέταξε την κράτηση του στο χώρο του Δικαστηρίου ώστε με μεταφραστές της επιλογής του δικηγόρου του (μέλη της ΚΙΣΑ) να καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τον πελάτη του και να λάβει οδηγίες.

Δίνοντας την αναβολή δήλωσε βέβαιη ότι η κατηγορούσα αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επικοινωνία του κ. Βραχίμη με τον κ. Μουσταφά να είναι ουσιαστική και στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος.

Περαιτέρω η Δικαστής αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Βραχίμη για προσαγωγή του εκζητούμενου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 8.30 το πρωί της 13ης Μαϊου, ώστε σε περίπτωση που η υπεράσπιση του κρίνει ότι θέλει να επικοινωνήσει μαζί του πριν την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου, που ορίσθηκε στις 11.00, να μπορέσει να το πράξει.

Με βάση το Δικηγόρο του εκζητουμένου η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκδίδει εκζητούμενους όταν αυτός, του οποίου ζητείται η έκδοση θα βρεθεί στη χώρα έκδοσης ενώπιον θανατικής ποινής.

Επίσης με βάση την πληροφόρηση του κ. Βραχίμη η Αίγυπτος δεν επιβάλλει θανατική ποινή για αεροπειρατεία.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top