ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς δυο νεαροί μοτοσυκλετιστές από το Μάμμαρι συνετίστηκαν - ΦΩΤΟ&VIDEO

Πώς δυο νεαροί μοτοσυκλετιστές από το Μάμμαρι συνετίστηκαν -  ΦΩΤΟ&VIDEO

Πώς δυο νεαροί μοτοσυκλετιστές από το Μάμμαρι έβαλαν μυαλό όταν τους έγιναν νουθεσίες με το σωστό τρόπο. Τα όσα δημοσιεύουμε πιο κάτω και εκφράζουν τις θέσεις της εθελοντικής ομάδας Οδικής Συνείδησης, του Star Club Cyprus Chapter, είναι διαφωτιστικά.

«Με αφορμή τα θανατηφόρα δυστυχήματα με θύματα μοτοσικλετιστές, έχουμε αποφασίσει σαν Λέσχη Μοτοσικλετιστών να ασχοληθούμε με μία σοβαρή πτυχή του προβλήματος, μια από τις πολλές που το συνθέτουν είναι η νεαρή παραβατικότητα.

«Η νεαρή παραβατικότητα είναι είναι ένα πρόβλημα — μάστιγα το οποίο αντιμετωπίζουν πάρα πολλές κοινότητες, συνήθως οι πιο κοντινές στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Δυστυχώς τα στοιχεία του 2016 (μέχρι και τέλος Μαρτίου) λένε ότι το 50% των θανατηφόρων ήταν μοτοσικλετιστές, με κυριότερη αιτία την υπερβολική ταχύτητα.»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, «μαγικό ραβδί δεν διαθέτουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

«Οι φορείς (κυβερνητικοί, ημικρατικοί, μη-κυβερνητικοί, εθελοντικοί) που ασχολούνται με αυτό το θέμα είναι πάρα πολλοί και επιτελούν σοβαρό έργο. Όλοι μας έχουμε τον ίδιο κοινό στόχο. «Την μείωση των θανατηφόρων και την εμπέδωση της οδικής συνείδησης».

Η διαφορετικότητα του προγράμματος Star Club Youth Program από τα άλλα που εφαρμόζονται, «ειναι πως εμείς οδηγούμε μοτοσικλέτες! Σαν μοτοσικλετιστές βιώσαμε σχεδόν τα πάντα και το γεγονός ότι σήμερα βρισκόμαστε εδώ και προσπαθούμε να βοηθήσουμε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον θεό, στις ευχές που είχαμε και στον παράγοντα τύχη ! Σχεδόν όλοι μας είχαμε φίλους πού έχασαν την ζωή τους με μοτοσικλέτα ! Είναι αυτό που δεν θέλουμε να βιώσουν οι νεαροί μας φίλοι.»

Όπως αναφέρουν «υπάρχουν "σωστοί" μοτοσικλετιστές πολύ κοντά στις ηλικίες που στοχεύουν. «Έχουμε την έγκριση και στήριξη γονέων και κοινότητας. Συνεργαζόμαστε με πολλά άλλα οργανωμένα σύνολα που δραστηριοποιούνται στην Οδική Ασφάλεια. Έχουμε την σημαντική στήριξη της αστυνομίας και ιδιαίτερα τής Τροχαίας Αρχηγείου και των δικυκλιστών αστυνομικών του Ε.Ο.Μ.Ο. ».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, «ο μοτοσικλετιστής είναι μοτοσικλετιστής και ο κυβισμός και η ηλικία κανένα ρόλο δεν παίζουν. Η επαφή τους με σωστούς-οργανωμένους-συνειδητοποιημένους μοτοσικλετιστές μόνο θετικά μπορεί να τους επηρεάσει.»

«Εάν κάποιος αφιερώσει χρόνο και πραγματικά "ανοίξει τα αυτιά του θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για παιδιά φίλων μας, παιδιά συγγενών μας, δικά μας παιδιά, μαθητές, αθλητές, στρατιώτες, δηλαδή κανονικά «normal» αγόρια που το μόνο τους «παράπτωμα» είναι ότι αγαπούν την μοτοσικλέτα με «λάθος» τρόπο».

Μέσω αυτού του κειμένου θα επαναλάβουμε κάτι το πολύ σημαντικό που δυστυχώς οι πολίτες και η πολιτεία πολύ συχνά ξεχνούν και αντί να το προωθούν με σωστούς τρόπους, το πολεμούν.

«Μοτοσικλέτα = Όχημα διακίνησης, όχημα πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ότι το αυτοκίνητο, αποσυμφορεί την τροχαία κίνηση. Χώρος στάθμευσης πολύ πιο εύκολος Η μοτοσικλέτα σαν όχημα, ΔΕΝ σκότωσε κανένα. Εάν αναλύσουμε όλα τα ατυχήματα (θανατηφόρα και μη) θα διαπιστώσουμε ότι στις 90% των περιπτώσεων ευθύνη έχει ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι το όχημα».

Δείτε το βίντεο

Το Α και το Ω για να δημιουργήσεις ένα σωστό μοτοσικλετιστή και κατ’ επέκταση αυριανό πολίτη αυτής της χώρας είναι η «οδική συνείδηση».

Όπως σημειώνουν, «όλοι μας έχουμε μe τον ίδιο κοινό στόχο. Την μείωση των θανατηφόρων και την εμπέδωση της οδικής συνείδησης».

  

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Πρώην επίτροπος Βασιλείου: «Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η ΕΕ, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα»

Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, χαρακτήρισε η Ανδρούλα Βασιλείου την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση λόγω των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ανέφερε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top