ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή αγωνίας από 33χρονη μητέρα: «Χωρίς τα φάρμακα μου θα πεθάνω» Εκλιπαρεί για βοήθεια και κατανόηση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κραυγή αγωνίας από 33χρονη μητέρα: «Χωρίς τα φάρμακα μου θα πεθάνω» Εκλιπαρεί για βοήθεια και κατανόηση

Ένα Γολγοθά ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα 33χρονη μητέρα δυο παιδιών από τη Λεμεσό. Διαγνώστηκε με μια σπάνια αλλεργία που της δημιουργεί εξανθήματα στα χέρια και χρειάζεται άμεσα τα φάρμακα της. Δυστυχώς όμως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της, το Υπουργείο Υγείας κωφεύει

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

 Η 33χρονη Δέσποινα από τη Λεμεσό, άνεργη και μητέρα δυο παιδιών ηλικίας 5 χρονών και 15 μηνών διαγνώστηκε πριν από λίγους μήνες με χρόνια κνίδωση ψύχους, μια σπανία αλλεργία, με αποτέλεσμα το κρύο ή ακόμα και το παγωμένο νερό, να της δημιουργούν φαγούρα και όχι μόνο, αφού όμως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τα σημάδια στα χέρια της καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.

Δυστυχώς για τη γυναίκα απο τη Λεμεσό, τα κρατικά νοσηλευτήρια δεν διαθέτουν αλλεργιολόγους με την ίδια να καταφεύγει σε ιδιώτη γιατρό, που την παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα.

Δεν έφτανε όμως αυτό, η φαρμακευτική αγωγή που η Δέσποινα πρέπει να ακολουθήσει για τουλάχιστον  6 μήνες, κοστίζει 463 ευρώ (για δυο ενέσεις που πρέπει να της χορηγούνται τον μήνα) και η 33χρονη που είναι άνεργη (όπως και ο σύζυγός της) και λήπτρια δημοσίου βοηθήματος δεν μπορεί να επωμιστεί και αυτά τα έξοδα.

«Έκανα την πρώτη ένεση με λεφτά τα οποία έχω πληρώσει από την άδεια πλέον τσέπη μου» εξομολογείται με δάκρυα στα μάτια στην ιστοσελίδα μας, αφού το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί την εξέταση του φακέλου της.

«Δεν θέλω να γίνω το πειραματόζωο κανενός δερματολόγου, που θέλει να δοκιμάσει μεθόδους θεραπείας στο σώμα μου, μια επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία για μένα» δηλώνει η ασθενής, τονίζοντας παράλληλα «Είναι δυνατόν ένας καρδιολόγος να κάνει γέννες; Το μόνο που ζητώ είναι τον γιατρό μου και τα φάρμακά μου»

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον προσωπικό ιατρό της 33χρονης (Δρ Νικόλα Νικολάου) ο οποίος είναι ένας από τους δυο αλλεργιολόγους που βρίσκονται στην Κύπρο και ο οποίος μας ανέφερε:

«Η ασθενής πάσχει από μια σπάνια αλλεργία. Η θεραπεία η οποία πρέπει να ακολουθήσει για τουλάχιστον  6 μήνες απαιτεί δυο ενέσεις τον μήνα και το κόστος του φαρμάκου αγγίζει τα 463 ευρώ την κάθε δόση».

Παρά το γεγονός ότι το πιο πάνω φάρμακα διατίθεται από τις Φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους, η περίπτωση βρίσκεται σε κάποιο από τα γραφεία του Υπουργείου Υγείας με την Δήμητρα να αγωνιά για την επόμενη δόση που πρέπει να γίνει σε μερικές μέρες, αφού δεν έχει τα λεφτά για να ξαναπληρώσει κάτι που θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες να της το παρέχουν δωρεάν

«Εκλιπαρώ τον κόσμο εκλιπαρώ τους Βουλευτές εκλιπαρώ τους δημοσιογράφους να με βοηθήσουν να πάρω τα φάρμακα μου από το κράτος! Κινδυνεύει άμεσα η ζωή μου θα πεθάνω .

Στις 7/5/2016 πρέπει να μπει άμεσα η δεύτερη δόση του φαρμάκου ,την πρώτη δόση την έβαλα εγώ από την τσέπη μου. Έξοδα κλινικής, αιματολογικές εξετάσεις και το ενέσιμο διάλυμα  μου στοίχησαν1200 ευρώ που τα πλήρωσα εγώ.

Δεν έχω αλλά λεφτά να πάρω τις επόμενες δόσεις μου που είναι για 5 μήνες και κοστίζουν 463 ευρώ η μια» είναι το μήνυμα της Δέσπινας Ερμογένους

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top