ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Οικολόγων για την εργατική Πρωτομαγιά: «Οι συνθήκες που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Κύπρο είναι από τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας»

Μήνυμα Οικολόγων για την εργατική Πρωτομαγιά: «Οι συνθήκες που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Κύπρο είναι από τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας»

Όπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών στην ανακοίνωση του για το εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς «ο στόχος είναι η πραγματική ανάπτυξη και η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ανακοίνωσή Τύπου εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων εκατομμυρίων εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Παρόλο που ο εργατικός κόσμος, τη τελευταία σχεδόν δεκαετία, βιώνει την πιο ακραία επίθεση με στόχο την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων που με τους αγώνες του Πάρσονς, του Σπάις και  των  συντρόφων τους από το  Σικάγο,  κατακτήθηκαν τον 19ο αιώνα.

Οι συνθήκες που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Κύπρο είναι από τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας. Παρόλο που οι κυβερνώντες ζουν στο απόλυτο success story, τα εργατικά δικαιώματα κάθε μέρα πλήττονται και οι εργαζόμενοι ανίκανοι να αντιδράσουν μήπως και βρεθούν στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας, σκύβουν το κεφάλι και ανέχονται να θυσιάζονται οι αγώνες και τα δικαιώματά τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους  να   συσπειρωθούν  γύρω από το δικαίωμα τους για μια αξιοπρεπή εργασία και δίκαιη κατανομή βαρών. Τα σύγχρονα αιτήματα του εργατικού κινήματος μπορούν να βρουν επιτυχή έκφραση μέσα από τη διεκδίκηση της εφαρμογής μίας νέας οικονομικής αντίληψης που να προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και τις πράσινες θέσεις εργασίας. Για το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών η πραγματική ανάπτυξη έχει στόχο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ζητούμε λοιπόν ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  να δοθεί πράσινη απάντηση στην οικονομική κρίση. Να στραφούμε σε μια  νέα μορφή πράσινης ανάπτυξης. Να γίνουν επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των άλλων φιλικών προς το περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής τεχνολογιών. Έτσι θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η ανεργία».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top