ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα στοιχεία «καίνε» τον Μπόμπολα – Αναμένουν την έκδοση του από τις Ελληνικές αρχές οι ανακριτές των ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ

Νέα στοιχεία «καίνε» τον Μπόμπολα – Αναμένουν την έκδοση του από τις Ελληνικές αρχές οι ανακριτές των ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας δημοσίευμα ο Ιωάννης Κοκότσης μίλησε για συνάντηση Μπόμπολα, Λουρουτζιάτη και του ιδίου στο Δημαρχείο της Λάρνακας.

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες έχουν προκύψει εναντίον του Προέδρου της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, γι` αυτό και κρίθηκε αναγκαία η έκδοση νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ έγκυρη αστυνομική πηγή.

Διαβάστε: Νέα εντάλματα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα! «Κελαήδησε» και τον εμπλέκει εκ νέου ο Κοκότσης

Μίλησε για συνάντηση Μπόμπολα – Λουρουτζιάτη στο δημαρχείο Λάρνακας ο Κοκότσης!

Συμφωνία με την ίδια πηγή, έχει ήδη ακυρωθεί το προηγούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του Ελλαδίτη επιχειρηματία στις 28/3 λόγω του ότι η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία “έκριναν σκόπιμο και ορθό με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν να εκδοθεί νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα”.

Εναντίον του κ. Μπόμπολα διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία, δόλια ιδιοποίηση ή τήρηση ψευδών λογαριασμών, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων.

Εν τω μεταξύ, μετά από αυτή την εξέλιξη, η συνεδρία του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για αύριο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα των κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, με βάση το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αναμένεται ότι θα ακυρωθεί και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Σημειώνεται επίσης ότι η εκ νέου παραπομπή της υπόθεσης των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στη βάση του νέου κατηγορητηρίου έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

Κατά τη τελευταία ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αποσύρθηκε το παλιό κατηγορητήριο και στη συνέχεια καταχωρήθηκε νέο με τη συμπερίληψη του Διευθυντή της Enviroplant, Θεοφάνη Λώλου και της εταιρεία Enviroplant ως νομικό πρόσωπο και με τις ίδιες κατηγορίες.

ThemaOnline/ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top