ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύθηκε το μυστήριο! Κύπριος εκατομμυριούχος πίσω από την πιο πολυσυζητημένη προεκλογική διαφήμιση (VIDEO)

Λύθηκε το μυστήριο! Κύπριος εκατομμυριούχος πίσω από την πιο πολυσυζητημένη προεκλογική διαφήμιση (VIDEO)

Στην πιο πολυσυζητημένη διαφήμιση της φετινής προεκλογικής περιόδου εξελίσσεται εκείνη μέσω της οποίας, καλούνται οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν μόνο νέους βουλευτές.

Πίσω από τις εν λόγω διαφημίσεις βρίσκεται ένας εκατομμυριούχος συμπατριώτης μας ο οποίος ενεργεί μέσω δικηγορικού γραφείου και διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Με την κίνηση του αυτή, πιστεύει ότι βοηθά ουσιαστικά την πατρίδα του, αφού με νέους βουλευτές, επιτυγχάνεται και πρακτικά σημαντική αλλαγή στο Κοινοβούλιο. Η διαφήμιση θορύβησε παλιούς βουλευτές και κόμματα που χαρακτήρισαν τη διαφήμιση ως «αρνητική» με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγηθεί, ενώπιον της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για εξέταση.

Ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι, το γεγονός επιβεβαιώθηκε μέσω δηλώσεων του εκτελεστικού προέδρου της Αρχής Ανδρέα Πετρίδη, στην εφημερίδα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι το Δ.Σ έκρινε ότι η διαφήμιση που προβάλλεται από τηλεοράσεως δεν είναι αρνητική και γι’ αυτό δεν μπορεί να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο και να επιβάλει ποινή.

Αρνητική χαρακτηρίστηκε μόνο η διαφήμιση που προβάλλεται στο διαδίκτυο, όμως γι’ αυτήν δεν μπορεί να παρέμβει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Όπως εξηγεί ο εκτελεστικός πρόεδρος της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, «πολιτική διαφήμιση σημαίνει ανακοίνωση ή μήνυμα κάθε μορφής που μεταδίδεται έναντι πληρωμής ή ανάλογου ανταλλάγματος από υποψήφιο κατά την έννοια του άρθρου 34Δ σε προεδρικές ή βουλευτικές εκλογές ή εκλογές Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή οποιεσδήποτε άλλες εκλογές».

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, η πολιτική διαφήμιση δεν καθορίζεται με βάση το περιεχόμενο της αλλά με βάση το ποιος πληρώνει γι’ αυτήν και το τι εκπροσωπεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το άτομο που πληρώνει για την προβολή της δεν είναι υποψήφιο και άρα η διαφήμιση δεν είναι πολιτική. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top