Ρωσία για Eurovision: «Η πολιτική νίκησε την τέχνη - Σκέψεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμό το 2017».

Ρωσία για Eurovision: «Η πολιτική νίκησε την τέχνη - Σκέψεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμό το 2017».

Την οργή της Ρωσίας προκάλεσε η νίκη της Ουκρανίας στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «1944», το οποίο αναφέρεται στον ξεριζωμό των Τατάρων της Κριμαίας στα τέλη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Πολιτική νίκη» σε βάρος του Ρώσου υποψηφίου που εθεωρείτο από το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού αλλά τελικά κατέλαβε την 3η θέση, δηλώνουν αρκετοί γερουσιαστές.

Ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς ζήτησε ακόμα και να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον διαγωνισμό του 2017, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σε ρωσικά ΜΜΕ: «Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Eurovision, η πολιτική νίκησε την τέχνη».

«Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως η Ουκρανία είναι η ειρήνη. Όμως κέρδισε ο πόλεμος», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

Ρωσική εφημερίδα, η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της άρθρο με τον τίτλο «Πώς οι ευρωπαϊκές επιτροπές έκλεψαν τη νίκη του Λαζάρεφ», με το οποίο ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού επειδή το τραγούδι της Τζαμάλα είχε «πολιτικό» περιεχόμενο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE