ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νέοι 56»: O Κύπριος εκατομμυριούχος Π. Παναγή εξηγεί τι σιχαίνεται και γιατί καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν καινούργια άτομα

«Νέοι 56»: O Κύπριος εκατομμυριούχος Π. Παναγή εξηγεί τι σιχαίνεται και γιατί καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν καινούργια άτομα

Ο Πανίκκος Παναγή είναι ο Κύπριος εκατομμυριούχος ο οποίος βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία «Νέοι 56» και εξηγεί για πρώτη φορά τους λόγους αλλά και τους στόχους αυτής της καμπάνιας.

Μετά από λανθασμένα δημοσιεύματα για την τρέχουσα εκστρατεία με την υπογραφή "Νέοι 56" στα Μέσα Ενημέρωσης, θεωρήθηκε αναγκαίο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

Εμπνευστής αυτού του κινήματος είναι ο κύριος Πανίκος Παναγή, Έλλην Κύπριος από τη Βρετανία. Έχοντας σιχαθεί με τη διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζει τον τόπο μας, χρηματοδοτεί αυτή την εκστρατεία για το καλό της πατρίδας μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Η εκστρατεία αυτή στοχεύει στην αφύπνιση των Κυπρίων πολιτών στα ακόλουθα:

α) Η αποχή και το λευκό δεν αποτελούν αντίσταση στο σύστημα. Αντίθετα ευνοούν το σύστημα και όσα μας έφεραν στο άθλιο σημείο που φθάσαμε.

β) Να γίνει ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αλλαγής. Που μόνο αν σταματήσουμε να εκλέγουμε τους ίδιους θα επιτευχθεί.

γ) Να δοθεί ένα μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις ότι οι ψηφοφόροι τις πιέζουν να αλλάξουν και δεν ανέχονται πλέον να τους κοροϊδεύουν.

ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ

Δεν είμαστε Πολιτικοί, δεν διεκδικούμε καμιά θέση εξουσίας και δεν υποκινούμαστε απο κανένα κόμμα, κίνημα ή υποψήφιο.

Ευχαριστούμε τον απλό κόσμο για την μαζική ανταπόκριση μέχρι τώρα και τον υποκινούμε να επιλέξει όσες και όσους θεωρεί άξιους και μακριά από διαπλοκές.

ΟΠΟΙΟ ΚΌΜΜΑ Ή ΚΊΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΆΖΕΙ, ΝΑ ΠΆΜΕ ΌΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΜΌΝΟ ΝΈΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ. ΠΑΝΊΚΟΣ ΠΑΝΑΓΉ

Υπερ-κομματική Κίνηση "Νέοι 56"

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΑΝΑΓΗ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΝΕΟΙ 56" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΛΘΟΥΣΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΙΟΊ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΊΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΛΊΔΑ «ΝΈΟΙ 56»?

Εμπνευστής αυτού του κινήματος είναι ο κύριος Πανίκος Παναγή, Ελλην Κύπριος, επιτυχημένος επιχειρηματίας στη Βρετανία, ο οποίος επαναπατρίστηκε πριν λίγα χρόνια. Όπως πολλοί υγιώς σκεπτόμενοι Ελληνοκύπριοι, έχει σιχαθεί με τη διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζει τον τόπο μας.

Χωρίς να διεκδικεί κανένα πολιτικό αξίωμα, αποφάσισε να κάνει κάτι πατριωτικό για τον τόπο του. Οπως λέει χαρακτηριστικά θέλει να βάλει το λιθαράκι του ώστε

"ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΎΛΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΕΊΑ".

Το ίδιο και οι υπόλοιποι απο μάς, που αποφασίσαμε ότι δεν θα μείνουμε άλλο θεατές, απλά αρκούμενοι σε καφενειακή κριτική.

ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 56 ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΕΊΝΑΙ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΉ? ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΛΊΓΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΌ ΑΥΤΌ?

Πολλά χρόνια στην ίδια καρέκλα σε κάνουν πλαδαρό και σιγά σιγά σε παγιδεύουν στη διαπλοκή του συστήματος. Και επειδή αυτό το κόλλημα με την καρέκλα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, καλό είναι να τους διώχνουμε εμείς.

Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε εξαιρέσεις δεν γίνεται τίποτα. Το μήνυμα πρέπει να μείνει απλό και ριζοσπαστικό. Έτσι χρειάζεται ο τόπος. Ακόμα και αυτούς, τους μετρημένους στα δάκτυλα, που είχαν καλές προθέσεις ( εννούμε για τον τόπο, όχι για το κόμμα ή τον εαυτό τους ) τους πήρε ο ποταμός.

Εσύ αν ήσουν μέλος αυτής της Βουλής, και ψήφιζες όλα όσα καταστροφικά ψήφισαν αυτοί, θα είχες το θράσος να ζητήσεις ξανά τη ψήφο του κόσμου?

ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΛΌΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΊΟΥΣ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΌΤΙ ΟΙ 56 ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΆΝΕ ΣΠΊΤΙΑ ΤΟΥΣ?

Σε προτρέπω απλά να ανατρέξεις στα όσα ψήφισαν στη διάρκεια της θητείας τους. Επίσης να ανατρέξεις σε όσα ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ με υπενθύμιση ενός χαρακτηριστικού παραδείγματος: Εδώ και 10 χρόνια δεν περνά από την Κυπριακή Βουλή ένα απλό Νομοσχέδιο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο απαιτεί πλήρη διαφάνεια των Χρηματοδοτήσεων που παίρνουν τα Κόμματα.

Δώστε μας ένα καθαρό λόγο που δεν πέρασε τόσα χρόνια αυτό το Νομοσχέδιο. Γιατί δεν ρωτάτε τους βουλευτές της απερχόμενης βουλής να σας δώσουν εξήγηση?

Θυμάστε τα Δάνεια που χάρισε η μετέπειτα χρεωκοπημένη Τράπεζα σε διάφορους και μετά απο όλα αυτά την ψήφιση 1.8 δισεκατομμυρίων ευρώ από λεφτά των φορολογουμένων ενώ ήταν φανερό πού βάδιζε η Τράπεζα αυτή? Για να μή αναφέρω τα πιο κτυπητά όπως το κούρεμα κλπ.

Αν βλέπαμε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ απο τους υφιστάμενους Βουλευτές να εντοπίσει φαινόμενο διαφθοράς ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ τότε θα δεχόμαστε ότι είναι άξιοι να διεκδικήσουν ξανά τη ψήφο μας.

Γνωρίζουμε κάποιο βουλευτή που έφερε στην επιφάνεια ένα σοβαρό θέμα πολιτικής εκτός των κατευθύνσεων του Κόμματος του?

Στη σελίδα του κινήματος υπάρχουν καταγραμμένοι διάφοροι λόγοι, που ίσως θεωρήσεις ότι είναι πιο αόριστοι από τους αντικειμενικούς που ανέφερα.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι η διαδοχή τους από νέα πρόσωπα είναι θέμα αρχής.

ΈΧΕΤΕ ΕΝΤΟΠΊΣΕΙ ΆΤΟΜΑ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΊΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΎΝ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΑΣ ΚΡΙΤΉΡΙΑ?

Ναι, έχουμε εντοπίσει άτομα ανάμεσα στους νέους υποψήφιους που θεωρούμε ότι έχουν τις προδιαγραφές και τα φόντα, αλλά στόχος μας δεν είναι να υποδείξουμε κόμμα ή υποψήφιους.

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΛΈΣ ΚΑΙ ΚΑΚΈΣ ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΉΜΑΤΑ.

Το θέμα είναι να μη ψηφίσουμε ξανά αυτούς που γνωρίζουμε πού μας έφεραν. Επειδή ο μέσος Κύπριος ψηφοφόρος δεν κατόρθωσε να απεξαρτηθεί από το Κόμμα του, το μόνο που ενθαρρύνουμε, σαν θέμα αρχής και σαν μήνυμα, είναι τουλάχιστον να μη ψηφίσουν τους ίδιους.

Αν όλοι εμείς δεν τηρήσουμε αποχή, και φροντίσουμε ώστε τα Κόμματα και οι νεο-εκλεγόμενοι τους πάρουν κάποιο ηχηρό μήνυμα, τότε θα σκεφτούν διπλά πριν κάνουν κάτι. Πρέπει να μας φοβηθούν για να μας σεβαστούν.

ΣΤΗ ΣΕΛΊΔΑ ΣΑΣ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΕ ΆΛΛΑ ΕΊΔΑΜΕ ΤΟ «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΚΑΙ ΟΙ ΠΆΝΕΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΊΔΙΟ ΛΌΓΟ». ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΠΌΦΕΥΚΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΌΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΉΣ;

Ναι, δυστυχώς είναι αναπόφευκτος ο συνδυασμός, όσο υπάρχει καλά στημένο το σύστημα αλληλο-κάλυψης. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να αποδίδεται δικαιοσύνη σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω της πιεστικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Και λόγω του ότι κάποιοι είχαν αλαζονικά αποθρασυνθεί από την ατιμωρησία δεκαετιών. Χαλαρώνοντας δεν κάλυψαν μαεστρικά τα νώτα τους.

Γι'αυτό λέμε ότι πρέπει να αλλάζονται συχνά. Πριν προλάβουν να σαπίσουν. Αφού δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι ας τους αναγκάσουμε να το καταλάβουν.

ΕΊΣΤΕ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΟΡΙΖΌΝΤΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑΣ?

Δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτή τη στιγμή. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι έπρεπε να είχαμε οριζόντια ψηφοφορία, αλλά η πλειοψηφία στη Βουλή μας δεν το ψηφίζει. Τώρα μιλάμε μόνο για τους στόχους αυτής της εκστρατείας που στοχεύει στην αφύπνιση των Κυπρίων πολιτών στα ακόλουθα:

α) Η αποχή και το λευκό δεν αποτελούν αντίσταση στο σύστημα. Αντίθετα ευνοούν το σύστημα και όσα μας έφεραν στο άθλιο σημείο που φθάσαμε.

β) Να γίνει ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της αλλαγής. Που μόνο αν σταματήσουμε να εκλέγουμε τους ίδιους θα επιτευχθεί.

γ) Να δοθεί ένα μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις ότι οι ψηφοφόροι τις πιέζουν να αλλάξουν και δεν ανέχονται πλέον να τους κοροιδεύουν.

Δεν είμαστε Πολιτικοί, δεν διεκδικούμε καμιά θέση εξουσίας και δεν υποκινούμαστε από κανένα κόμμα, κίνημα ή υποψήφιο.

Ευχαριστούμε τον απλό κόσμο για την μαζική ανταπόκριση μέχρι τώρα και τον υποκινούμε να επιλέξει όσες και όσους θεωρεί άξιους και μακριά από διαπλοκές.

ΟΠΟΙΟ ΚΌΜΜΑ Ή ΚΊΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΆΖΕΙ, ΝΑ ΠΆΜΕ ΌΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΜΌΝΟ ΝΈΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ.

Περισσότερες πληροφορίες, μαζί με ένα πραγματικό καταιγισμό αντιδράσεων και σχολίων του κόσμου, ακόμα και αρνητικών χωρίς καμιά απολύτως φίμωση, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του FACEBOOK "ΝΈΟΙ 56"

Μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες την σελίδα αυτή έχουν επισκεφθεί δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, δίνοντας ένα ζωντανό σφυγμό της κοινής γνώμης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top