ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατάγγειλε βιασμό του στις Κεντρικές, η Πολιτεία τον στήριξε και τώρα την ενάγει για 500.000 ευρώ!

Κατάγγειλε βιασμό του στις Κεντρικές, η Πολιτεία τον στήριξε και τώρα την ενάγει για 500.000 ευρώ!

Με μια σημαντική εξέλιξη συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού κατάδικου των Κεντρικών Φυλακών, η οποία πήρε δημοσιότητα το 2014 λόγω του προσωπικού ενδιαφέροντος που είχε επιδείξει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Του Φάνη Μακρίδη

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2014 είχε επισκεφτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας  τον –τότε- 24χρονο Ρουμάνο, ο οποίος φέρεται να βιάστηκε κατ’  επανάληψη από συγκρατούμενους του το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου του 2013 και Ιανουαρίου του 2014. Ο κ. Αναστασιάδης είχε δηλώσει τότε ότι μετέβη στο δημόσιο νοσηλευτήριο για να δώσει θάρρος στο θύμα και να του ζητήσει να μην πτοηθεί από τις απειλές και να μιλήσει στις Αρχές.

Κατά την δικάσιμο της Τετάρτης (18/05), λοιπόν, ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση, Πέτρος Σταύρου, κάλεσε την Πρωτοκολλητή να καταθέσει τα έγγραφα της αγωγής (καταχωρήθηκε στις 11/03/2015) που έκανε ο 26χρονος σήμερα Ρουμάνος. Ο παραπονούμενος αξιώνει αποζημίωση από την Πολιτεία που φτάνει μέχρι τις 500.000 ευρώ.

Με τα δικόγραφα της αστικής υπόθεσης, πάντως, φαίνεται η αντιφατική στάση που τηρείται από την Πολιτεία. Από την μια η Γενική Εισαγγελία θεώρησε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν τέσσερα άτομα για τον βιασμό του 26χρονου, όμως, από την άλλη και σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα της αστικής υπόθεσης, η νομική υπηρεσία δεν αποδέχεται ότι διεπράχθη βιασμός του παραπονούμενου.

Θυμίζουμε ότι η ποινική υπόθεση με κατηγορούμενους τους τέσσερις κατάδικους των Κεντρικών Φυλακών καταχωρήθηκε στις 11 Μαρτίου του 2014 ενώ έπαιρνε συνεχείς αναβολές. Να θυμίσουμε ότι οι κυπριακές αρχές από λάθος είχαν απελάσει τον έναν εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top