ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειωμένη η συμμετοχή ψηφοφόρων για τις Βουλευτικές εκλογές και στα εκλογικά κέντρα της Ελλάδας

Μειωμένη η συμμετοχή ψηφοφόρων για τις Βουλευτικές εκλογές και στα εκλογικά κέντρα της Ελλάδας

Με μειωμένη συμμετοχή αλλά χωρίς προβλήματα κύλησαν οι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές στα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε τρεις πόλεις στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Προξενείο της Κύπρου στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τη διακοπή της διαδικασίας μεταξύ 12.00 και 13.00 στα τρία εκλογικά τμήματα της Αθήνας είχε προσέλθει περίπου το 22% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Ποσοστό αντίστοιχο είχε προσέλθει και στο ένα εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, στα δύο εκλογικά τμήματα που λειτουργούν, η προσέλευση μέχρι τις 12 το μεσημέρι κυμάνθηκε στο 14,9% και στο 17,6%.

Η γενικότερη εκτίμηση σε Αθήνα, Πάτρα αλλά και Θεσσαλονίκη είναι ότι η συμμετοχή θα αυξηθεί τις ώρες της ψηφοφορίας από τις 13.00 μέχρι τις 18.00 που θα κλείσουν οι κάλπες. Ιδιαίτερα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ο κακός καιρός δυνατό να έχει συμβάλει στη, μέχρι στιγμής, μειωμένη συμμετοχή, όπως άλλωστε και οι μεγάλες αποστάσεις που καλούνται να καλύψουν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι μέχρι να φτάσουν στην κάλπη από κάποια άλλη πόλη της βόρειας ή της νότιας Ελλάδας αντιστοίχως.

Συνολικά, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι 3.607 ψηφοφόροι. Οι 1970 είναι στην Αθήνα, οι 1.263 στη Θεσσαλονίκη και οι 374 στην Πάτρα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την 2α Απριλίου 2016.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top