ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fig Tree Bay: Βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία (Φωτογραφίες)

Fig Tree Bay: Βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία (Φωτογραφίες)

Η παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά βραβεύτηκε σήμερα (25/5) με την Γαλάζια Σημαία.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Εθνικό Κριτή Γαλάζιας Σημαίας, τον Οργανισμό CYMEPA και τον Δήμο Παραλιμνίου, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη, του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Δημάρχων και Κοινοτήτων της περιοχής, βουλευτών και άλλων επισήμων.
 
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «φέτος ο θεσμός απονομής Γαλάζιας Σημαίας φιλοξενείται στον Δήμο Παραλιμνίου μετά τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πρώτη τελετή βράβευσης των παραλιών με τη Γαλάζια Σημαία που έγινε στο Fig Τree Bay στον Πρωταρά το 1996».

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρθηκε στις 9 συνολικά γαλάζιες σημαίες που κατέχει ο Δήμος Παραλιμνίου και είπε ότι «η παροχή υπηρεσιών στους λουόμενους που επισκέπτονται τις παραλίες μας σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων ξένων αλλά και ντόπιων επισκεπτών.

Παράλληλα καταδεικνύουν τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της διασφάλισης της ικανοποίησης των τουριστικών απαιτήσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ταυτόχρονα συνέχισε «αναδεικνύεται η φυσική αξία και ομορφιά των παραλιών μας, ενώ μέσω της θάλασσας, αναβαθμίζεται και ενισχύεται ο τουρισμός και η οικονομία τόσο του Δήμου Παραλιμνίου όσο και της Κύπρου γενικότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη «στόχος του Δήμου Παραλιμνίου είναι η συνεχής αναβάθμιση των παραλιών αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες, με τη συνεχή στήριξη των αρμόδιων Υπηρεσιών ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός απόκτησης γαλάζιων σημαιών στον Πρωταρά στον διπλάσιο και όχι μόνο αριθμό».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εθνικού Κριτή Γαλάζιας Σημαίας, Δρ. Μιχαλης Ιερείδης ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες παγκόσμια κατ` αναλογία πληθυσμού και κατά μήκος της ακτογραμμής».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ο Δρ. Μιχάλης Ιερείδης  και ο Υπουργός Γεωργίας απένειμαν συνολικά 59 γαλάζιες σημαίες σε Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου».

Σημειώνεται ότι «μέσα από τον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας βραβεύονται οι παραλίες οι οποίες επιτυγχάνουν ψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους καθώς και παρεχόμενες υπηρεσίες για τους λουόμενους, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη σημασία για κάθε παραλιακό Δήμο της Κύπρου γνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή της θάλασσας στον τουρισμό αλλά και την οικονομία του νησιού».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top