ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ: Έπαιξαν άγριο ξύλο μπροστά σε μικρούς ποδηλάτες και γονείς – Τη γλύτωσε με πρόστιμο

ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ: Έπαιξαν άγριο ξύλο μπροστά σε μικρούς ποδηλάτες και γονείς – Τη γλύτωσε με πρόστιμο

Έπαιξαν ξύλο μπροστά σε ποδηλάτες παιδικής ηλικίας προκαλώντας αλγεινή εντύπωση σε παρευρισκόμενους γονείς, με τον έναν εκ των δυο να τη γλυτώνει με χρηματικό πρόστιμο.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο αγώνας παίδων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας πριν από περίπου έναν χρόνο (24/05/2015) στον Λυθροδόντα, σημαδεύτηκε από επεισόδιο με πρωταγωνιστές δυο προπονητές 

Ενώ τα παιδιά βρίσκονταν σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα (ύψωμα) οι δυο προπονητές μετέβησαν στο σημείο για να βοηθήσουν την προσπάθεια των ποδηλατών. Ωστόσο, δεν περιορίστηκαν  στο άθλημά τους, καθώς επιδόθηκαν και σε… πολεμικές τέχνες.

Συγκεκριμένα, προκλήθηκε παρεξήγηση  μεταξύ τους κι ακολούθησε το… σώσε. Κτυπήθηκαν άγρια, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα στους μικρούς αθλητές.

Ο ένας εκ των δυο προπονητών, Πετράκης Πετράκη, τη γλύτωσε με πρόστιμο ύψους 470 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα του μήνα (16/05/2016) η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠΟ εκδίκασε την όλη υπόθεση και κατέληξε στην απόφαση να επιβάλει μόνο χρηματική ποινή.

Στην ετυμηγορία του δικαστικού σώματος διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο η άμεση παραδοχή του κ. Πετράκη, το λευκό του ποινικό μητρώο και η στάση που τήρησε, καθώς σύμφωνα με τα γεγονότα, αναγνώρισε το λάθος του.Ακόμη, λήφθηκε υπόψιν η μακρά συνεισφορά του στον αθλητισμό αλλά και οι προσωπικές του συνθήκες.

Υπήρξε όμως και ένας άλλο παράγοντας. Όπως σημειώνει στην απόφασή του ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής, ο δικηγόρος Χρυστόστομος Μάγος, «είμαστε της άποψης ότι οι αθλητές και οι προπονητές πρέπει να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι να παρακολουθούν από την κερκίδα».

Την υπεράσπιση του κ.Πετράκη, ανέλαβε ο δικηγόρος Χαραλαμπος Προύντζος.

Σημειώνεται πως εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης του άλλου προπονητή που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top