ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είσαι Κύπριος φοιτητής στην Ελλάδα; Δικαιούσαι επίδομα 1000 ευρώ! Ποια τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Είσαι Κύπριος φοιτητής στην Ελλάδα; Δικαιούσαι επίδομα 1000 ευρώ! Ποια τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Στα πλαίσια της ενίσχυσης των φοιτητών, οι οποία ενοικιάζουν υποστατικό στην Ελλάδα και πληρούν τα κριτήρια τα οποία το αρμόδιο υπουργείο έχει θέσει, θα γίνει για άλλη μια χρονιά η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος των 1000 ευρώ.

Το επίδομα αυτό λαμβάνουν και Κύπριοι φοιτητές οι οποίοι είναι δικαιούχοι εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα εισοδήματα της οικογένειας τους δεν ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ

Για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, δεν τίθεται προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος ακαδ. έτους 2015-2016, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, όταν θα έχουν στη διάθεσή τους το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015 (εισοδήματα 2015).


ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ | ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2016

Οι Κύπριοι φοιτητές θα προσκομίζουν φορολογική βεβαίωση των γονέων τους από το Υπουργείο Οικονομικών.

- ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Ε9) ΕΤΟΥΣ 2016 του Δικαιούχου, συζύγου, του φοιτητή και των υπόλοιπων τέκνων που εμφανίζονται ως προστατευμένα μέλη. Στην περίπτωση που τα προστατευόμενα μέλη δεν έχουν ακίνητη περιουσία ο Δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/1986 στην οποία θα δηλώνει ότι: τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του δεν κατέχουν ακίνητη περιουσία και συνεπώς δεν υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9). Οι Κύπριοι φοιτητές για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους οι γονείς ή οι φοιτητές από την Κύπρο, θα πρέπει να προσκομίζονται βεβαιώσεις από τον αρμόδιο Δήμο μόνιμης διαμονής των γονέων, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ακίνητα (κατοικίες) σε άλλη πόλη της Κύπρου.

- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (πρόσφατο)

- ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ (πρόσφατη) από το Δήμο

- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ  Ν.1599/1986 ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ στην οποία θα δηλώνει ότι: δεν έχει εισπράξει το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος άλλη φορά.

- ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Το μισθωτήριο συμβόλαιο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον δυο μηνών μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και συμβαλλόμενος να είναι ο γονέας του φοιτητή ή ο ίδιος ο φοιτητής. Δεν δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα γονείς που νοικιάζουν κατοικία και διαμένουν στην ίδια πόλη που φοιτά και ο φοιτητής καθώς και δικαιούχοι που έχουν πλήρη κυριότητα κατοικίας στην πόλη που σπουδάζει ο φοιτητής. (Ως μίσθωση λογίζεται και η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν, υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής θα προσκομίζει βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης διαμονής και απόδειξη παροχής υπηρεσιών). Γίνονται δεκτά και μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας και εκτός πόλης φοίτησης σε απόσταση μέχρι σαράντα (40) χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Τμήμα αυτής σύμφωνα με βεβαίωση αρμόδιας αρχής.

- ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ σε μορφή IBAN ο οποίος πρέπει να περιέχει ευδιάκριτα το όνομα του Δικαιούχου αν περιέχει περισσότερα του ενός ονόματα, το πρώτο στη σειρά να είναι του Δικαιούχου. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ IBAN

- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν.1599/1986 του ΦΟΙΤΗΤΗ που έχει ΑΦΜ  αλλά δεν υποβάλει φορολογική δήλωση και δήλωση Περιουσιακής κατάστασης Ε9, στην οποία θα δηλώνει ότι: το οικονομικό έτος 2016 δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση επειδή δεν ήταν υπόχρεος και δεν έχει υποβάλει ποτέ δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης Ε9.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top