ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρούν σε συνένωση στον ενδιάμεσο χωρίς Ελένη – Βλέπουν δημοψήφισμα στο Κυπριακό

Προχωρούν σε συνένωση στον ενδιάμεσο χωρίς Ελένη  – Βλέπουν δημοψήφισμα στο Κυπριακό

Η στήριξη του Μαρίνου Σιζόπουλου, από όλα τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου για την προεδρία της Βουλής - πλην της Αλληλεγγύης -, αποτέλεσε τον προάγγελο της συνεργασίας των κομμάτων που τον απαρτίζουν.

Του Τάσου Χριστοδούλου

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και ένωσαν τις δυνάμεις τους γύρω από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Παρά την αποτυχία εκλογής του, εξ υπαιτιότητας της στήριξης του ΔΗΣΥ, στον Δημήτρη Συλλούρη, ο ενδιάμεσος χώρος φαίνεται να βγήκε πιο ενδυναμωμένος την επόμενη.

ΕΔΕΚ και Συμμαχία, ή αλλιώς Μαρίνος Σιζόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας, έδωσαν τα χέρια σπάζοντας τον πάγο μετά από μια πολύχρονη αντιπαλότητα που είχαν οι δυο, εξ αφορμής της ίδρυσης κόμματος από τον δεύτερο. Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν  με την ΕΔΕΚ να αποστέλλει επιστολή σε όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου, εκτός από την Αλληλεγγύη της Ελένης Θεοχάρους, με την οποία καλεί τους ηγέτες σε συστράτευση και κοινή δράση ενόψει δημοψηφίσματος στο Κυπριακό.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο ενδιάμεσο χώρο «η κυρία Θεοχάρους έθεσε η ίδια εαυτόν εκτός του χώρου με τις επιλογές της αλλά και τις δηλώσεις της»  

Δείτε την επιστολή:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top