ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Προδρόμου: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των δυο δασοπυροσβεστών»

Π. Προδρόμου: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των δυο δασοπυροσβεστών»

Μπροστά στην απειλή της φωτιάς, την τεράστια καταστροφή στο δασικό πνεύμονα της χώρας και την τραγική απώλεια των δυο δασοπυροσβεστών, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Π. Προδρόμου.

 «Συγκλονισμένοι μπροστά στη μεγάλη οικολογική καταστροφή και την αγωνία για το δάσος και το φυσικό περιβάλλον που χάνεται, παρακολουθούμε με αγωνία τις τελευταίες προσπάθειες για να αναχαιτισθούν οριστικά οι πυρκαγιές», υπογραμμίζει.

«Όπως η Κύπρος ολόκληρη, παρακολουθούμε την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι τακτικές δυνάμεις του κράτους μαζί με εκατοντάδες εθελοντές, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια φιλικών χωρών. Η χώρα ολόκληρη δίνει μια μάχη με τη φωτιά και την απειλή κατά του φυσικού περιβάλλοντός της», συνεχίζει.
 
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των δυο δασοπυροσβεστών που έπεσαν μέσα στη φωτιά σε μια ηρωϊκή προσπάθεια να ανταποκριθούν στο καθήκον τους. Απευθύνουμε συλληπητήρια στις οικογένειές τους. Αν και γνωρίζουμε ότι η πολιτεία θα αναλάβει την ευθύνη για να τις στηρίξει, συνειδητοποιούμε την τεράστια απώλειά τους και εκδηλώνουμε την αμέριστη συμπάθειά μας».
 
«Αυτές τις μέρες οικολογικού πένθους, προσμετρούμε την τεράστια καταστροφή στον πνεύμονα του Τροόδους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα» αναφέρει επίσης.
 
«Αναμένουμε τις αποφάσεις του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, ανάλογα και με την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις που θα αποφασιστούν για τους πληγέντες. Αφού αναχαιτισθεί οριστικά η απειλή θα πρέπει να γίνει ψύχραιμα και ένας απολογισμός και να ληφθούν, αν χρειάζεται, και πρόσθετα μέτρα για μια αποτελεσματικότερη πολιτική πρόληψης».
 
«Την ώρα αυτή όμως πρέπει να εκφράσουμε και τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας στην Ελλάδα και το Ισραήλ για την ανεκτίμητη βοήθεια που δίνουν από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστίες επίσης απευθύνουμε και στη Γαλλία και την Ιταλία οι οποίες, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, συνεισφέρουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της φυσικής καταστροφής με δικά τους ιπτάμενα πυροσβεστικά μέσα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top