ΚΟΣΜΟΣ

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit: «Αν δώσουμε λάθος μήνυμα θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες»

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit: «Αν δώσουμε λάθος μήνυμα θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες»

Στο μήνυμα που θα δοθεί στους υπόλοιπους λαούς που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, στέκεται το γερμανικό σχέδιο για το Brexit που αποκαλύπτει η Handelsblatt.

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit, δίνει στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Πρόκειται για ένα οκτασέλιδο κείμενο με το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που φέρονται να έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί για το Brexit που τελικώς επικράτησε στο γερμανικό δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα τονίζει πως οι Γερμανοί θα προσφέρουν μια διαδικασία «εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων αποχώρησης» όμως η διαδικασία αποχώρησης θα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω της εμπλοκής της Βρετανίας για παράδειγμα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά την περίοδο των δύο ετών η γερμανική κυβέρνηση θα στοχεύσει σε μια συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει τελικώς μια «συνδεδεμένη χώρα εταίρο».

Σύμφωνα πάντως με το οκτασέλιδο κείμενο η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει «αυτόματη πρόσβαση στην κοινή αγορά», υπό τον φόβο να μην παροτρυνθούν άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ολλανδία να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο μια λάθος αντιμετώπιση της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στην σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει «λάθος κίνητρα» στους άλλους λαούς.

«Η έκταση της τάσης μίμησης θα εξαρτηθεί από την αντιμετώπιση που επιφυλάξει η Ένωση στην Μεγάλη Βρετανία» αναφέρει το γερμανικό έγγραφο.

newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top