ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Κυπριακή Βιομηχανία με την υπογραφή της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Συνεργαζόμενου Κράτους Μέλους

Έρχονται νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Κυπριακή Βιομηχανία με την  υπογραφή της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Συνεργαζόμενου Κράτους Μέλους

Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της κυπριακής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας διανοίγονται μέσα από την συμφωνία που θα υπογράψει την Τετάρτη (06/07) η Κυπριακή Δημοκρατία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Η «Συμφωνία Ευρωπαϊκού Συνεργαζόμενου Κράτους Μέλους»  (European Cooperating State – ECS) θα έχει  διάρκεια πέντε έτη.

Με την υπογραφή της εν λόγω Συμφωνίας η Κύπρος θα μπορεί να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες και προγράμματα του ΕΟΔ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο ανοίγουν νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της κυπριακής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στην Κύπρο, ενώ τίθενται οι βάσεις για την υιοθέτηση καινοτόμων εφαρμογών με χρήση τεχνολογιών που βρίσκονται στο διάστημα.

Παράλληλα, μέσω αυτής της συνεργασίας, θα τεθεί ως στόχος η εκμετάλλευση συνεργειών με τα ευρωπαϊκά προγράμματα Horizon 2020, Copernicus και Galileo/EGNOS, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυσης των ερευνητικών κέντρων στα πανεπιστήμια, βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, και γενικότερα, ανάδειξης της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών που θα βασίζονται στις διαστημικές τεχνολογίες.

Η Συμφωνία θα υπογραφεί από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκο Μιχαηλίδη και από τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕΟΔ) Frédéric Nordlund.

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη καθώς και συνέντευξη Τύπου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top