LIKE ONLINE

Μετέτρεψε το σαλόνι του σε γιγάντιο υπολογιστή για έναν παράξενο λόγο

Μετέτρεψε το σαλόνι του σε γιγάντιο υπολογιστή για έναν παράξενο λόγο

Μπορεί το Tetris να είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα ξόδευαν 51.829 δολάρια σε αυτό.

Ο James Newman ένας μηχανικός λογισμικού από το Cambridge, έκανε ακριβώς αυτό.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χρειάστηκε σχεδόν 5 χρόνια για να φτιάξει το πρώτο δωμάτιο-υπολογιστή για να παίζει Tetris. Ήθελε να εξηγήσει στον κόσμο, όπως λέει, πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής, και τώρα χρησιμοποιεί το μηχάνημα για να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι με τουβλάκια.

ypol10

Η αρχική του κατασκευή είχε δύο μέτρα πλάτος, αλλά σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, το μηχάνημα είναι πάνω από 10 μέτρα, πράγμα το οποίο τον ανάγκασε να αφαιρέσει τα πάντα από το σαλόνι του σπιτιού του.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν είχα προγραμματίσει να ξοδέψω 40.000 δολάρια αρχικά. Αυτό αυξήθηκε καθώς ο χρόνος πέρασε και έγινα πιο φιλόδοξος. Περνούσα περίπου 3 ώρες τη νύχτα να δουλεύω πάνω σε αυτό και έπρεπε να βγάζω όλα τα βιβλία και τα ράφια και τους καναπέδες έξω από σαλόνι μου. Είμαι τυχερός γιατί είναι ένα αρκετά μεγάλο σαλόνι και μπορούσα να φτιάξω ό,τι ήθελα. Αν είχα μια γυναίκα μάλλον θα με είχε μάλλον αφήσει τώρα», λέει ο ίδιος.

ypol7

Όπως εξηγεί εκτός από το ότι αγαπάει πολύ το Tetris, ήθελε να δείξει στον κόσμο πώς λειτουργεί ο υπολογιστής και πώς είναι να παίζει κανείς σε μεγέθυνση. «Τα μαθηματικά δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά και έτσι σκέφτηκα ότι ένα παιχνίδι θα είναι λίγο πιο διασκεδαστικό από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Προσπάθησα να κάνω όλα τα επίπεδα ενός υπολογιστή ορατά και να δείξω τον τρόπο που συνδέονται μεταξύ τους».

Μετέτρεψε το σαλόνι του σε γιγάντιο υπολογιστή για έναν παράξενο λόγο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top