ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί μετά τα γεγονότα στην Τουρκία

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί μετά τα γεγονότα στην Τουρκία

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία , θα έχουν την Παρασκευή (22/7) στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη (21/7) ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, η  συνάντηση των δύο ηγετών, θα επικεντρωθεί στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών και πιο συγκεκριμένα σε κάποια εκκρεμούντα ζητήματα για τα οποία υπάρχει ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση της Παρασκευής 22/7,  θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική. "Αναμένουμε μέσα από τη συζήτηση να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συναντιλήψεις ή και συγκλίσεις", ανέφερε.

Εξάλλου ο κ. `Ειντε ανέφερε πως θα είναι η τέταρτη συνάντηση των ηγετών για τον Ιούλιο, και απομένουν δυο την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα «μπορούμε να πούμε ότι οι ηγέτες για πρώτη φορά είχαν μια στρατηγική συζήτηση επί όλων των θεμάτων".

Τότε θεωρώ ότι θα είναι κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μια αξιολόγηση για το πού ακριβώς βρισκόμαστε για μια λύση, ανέφερε.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top