ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά τις νυχτερινές ώρες η φωτιά, που ξέσπασε χθες γύρω στις 19.00, μετά από έκρηξη στις εγκαταστάσεις του μετασχηματιστή ρεύματος της μονάδας διύλισης νερού κοντά στο φράγμα των Πανάγρων, που ανήκει στο Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας, όπου καταλήγει το νερό από την Τουρκία που φτάνει στα κατεχόμ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η φωτιά είχε επεκταθεί προς τα χωριά Μύρτου και Καμπυλί καίγοντας έκταση 200-300 στρεμμάτων δασικής γης. Εκατοντάδες πεύκα έχουν γίνει στάχτη. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν πολλές ομάδες της “πυροσβεστικής” υπηρεσίας, της “πολιτικής άμυνας”, εργαζόμενοι στους επηρεαζόμενους “δήμους” και απλοί πολίτες.

Οι εργασίες πυρόσβεσης ακόμη συνεχίζονται, ενώ το αεροπλάνο από την Τουρκία αναμένεται ακόμη για να βοηθήσει στην πλήρη κατάσβεση.

Σύμφωνα με την “Χαβαντίς”, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τρεις ώρες μετά το ξέσπασμά της, χάρη στη συνδρομή όλων των προαναφερόμενων υπηρεσιών και των δεκάδων εθελοντών. Ο “διευθυντής” του “τμήματος” δασών, Αλτάι Φιράτ δήλωσε χθες το βράδυ ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από έκρηξη στο μετασχηματιστή της μονάδας και λόγω του δύσβατου της περιοχής και της νύχτας δυσκολεύτηκαν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Λόγω της φωτιάς, υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών, δήλωσε ο “εκπρόσωπος” της ΚΙΒ ΤΕΚ (“αρχή” ηλεκτρισμού) Τουλούι Καλιοντζού στην εφημερίδα “Γενί Ντουζέν”. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέρος της φωτιάς είχε τεθεί υπό έλεγχο στις 22.00 ενώ στις 23.15 η “αστυνομία” ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Δεν γίνεται αναφορά στη ζημιά που υπέστη η μονάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top