ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά δημόσια συγνώμη από τους Τουρκοκύπριους η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή! «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα της ΕΟΚΑ Β…»

Ζητά δημόσια συγνώμη από τους Τουρκοκύπριους η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή! «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα της ΕΟΚΑ Β…»

Ένα από τα θέματα που ξεχωρίζουν την Τετάρτη 17/8 στον Τουρκοκυπριακό τύπο είναι η απολογία της πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή προς τους Τ/κ, για τα εγκλήματος σε βάρος τους από φάσίστες και εξτρεμιστές, όπως η ίδια αναφέρει της ΕΟΚΑ Β.

Η κυρία Μαρκουλλή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναφέρει ότι ένώ εδώ και 42 χρόνια καταδικάζουμε έντονα διεθνώς τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Τουρκικό κατοχικό στρατό και Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές σε βάρος αθώων και στην πλειονότητα τους αμάχων Ελληνοκυπρίων δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα που διέπραξαν δικοί μας εξτρεμιστές και φασίστες σε βάρος αμάχων και αθώων Τουρκοκυπρίων.

Διαβάστε αναλυτικά:

Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω μια ειλικρινή δημόσια απολογία προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν στις 14 Αυγούστου 1974 από εξτρεμιστές της ΕΟΚΑ Β σε βάρος 126 γυναικόπαιδων στα χωριά Αλόα, Μαράθα και Σανταλάρη και 85 αμάχων ανδρών (περιλαμβανομένου και ενός αγοριού 12 ετών) από το χωριό Τόχνη.

Δυστυχώς όλα αυτά τα 42 χρόνια καμία διερεύνηση δεν διεξάχθηκε από το επίσημο κράτος της Δημοκρατίας για διαλεύκανση αυτών των εγκλημάτων και κανένας από τους ενόχους δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Είναι καιρός να συσταθεί επιτέλους μια Eπιτροπή Αλήθειας για αποτελεσματική εξακρίβωση της αλήθειας πίσω από την πρόσφατη Κυπριακή τραγωδία, γιατί χωρίς την αλήθεια δεν θα υπάρξει συμφιλίωση και χωρίς συμφιλίωση δεν θα υπάρξει ειρηνική συμβίωση.

Ενώ εδώ και 42 χρόνια καταδικάζουμε έντονα διεθνώς τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Τουρκικό κατοχικό στρατό και Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές σε βάρος αθώων και στην πλειονότητα τους αμάχων Ελληνοκυπρίων δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα που διέπραξαν δικοί μας εξτρεμιστές και φασίστες σε βάρος αμάχων και αθώων Τουρκοκυπρίων.

Οι φωτογραφίες είναι παρμένες από το αρχείο των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν τις στυγνές δολοφονίες Τουρκοκυπρίων στα χωριά Αλόα, Μαράθα και Σανταλάρη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top