ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αρχίζει η δίκη για το ζεύγος που ζούσε πλουσιοπάροχα με Range Rover, ακριβά ουισκάκια και ταξιδάκια

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αρχίζει η δίκη για το ζεύγος που ζούσε πλουσιοπάροχα με Range Rover, ακριβά ουισκάκια και ταξιδάκια

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 13 Σεπτεμβρίου παραπέμφθηκε ζεύγος 36 και 32 χρόνων αντίστοιχα από τη Λάρνακα, αναφορικά με υποθέσεις κλοπής από τραπεζικές θυρίδες χρηματικού ποσού ύψους 474.400 ευρώ και χρυσαφικών συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ.

Τι είχαμε γράψει για την εν λόγω υπόθεση:

ΛΑΡΝΑΚΑ: Έπινε ουίσκι 3.500 ευρώ ο 37χρονος ταμπελογράφος-ειδικός στο άνοιγμα θυρίδων

Yπο διήμερη κράτηση 28χρόνος για υπόθεση κλοπής από τραπεζικές θυρίδες

Κλοπή Τραπεζικών Θυρίδων: Και τρίτο άτομο στην μεγάλη κομπίνα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ο πτωχεύσας ταμπελογράφος με το Range Rover, τα ταξίδια και τα πάρτυ με τραγουδιστές!

Ενώπιον του δικαστηρίου ο ταμπελογράφος που ξάφριζε θυρίδες στη Λάρνακα

Είχε έτοιμες βαλίτσες για Ελβετία ο ταμπελογράφος που ξάφριζε θυρίδες στη Λάρνακα

Ταμπελογράφος από Λάρνακα: Έκλεψε περίπου 1.400.000 ευρώ από τραπεζικές θυρίδες!

Σύμφωνα με την Αστυνομία τις προηγούμενες μέρες επιδόθηκαν στους δύο κατηγορούμενους κλήσεις για να εμφανιστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 13 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται ότι η Κατηγορούσα Αρχή θα απαγγείλει στο ζεύγος κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και θα κληθούν να απαντήσουν κατά πόσον παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2015  και Ιανουαρίου 2016 στα υποκαταστήματα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης και της Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2016, όταν διάφορα άτομα είχαν καταγγείλει στο ΤΑΕ Λάρνακας πως μεταξύ Μαρτίου 2015 μέχρι και 5 Ιανουαρίου 2016 είχαν κλαπεί από τραπεζικές θυρίδες που έχουν στο υποκατάστημα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα και της Τράπεζας Κύπρου χρηματικά ποσά 16.200 ευρώ, 95 χιλιάδων ευρώ και 87,400 ευρώ.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι από άλλες τρεις θυρίδες κλάπηκε το ποσό των 10, 130, 120 και 13 χιλιάδων ευρώ.

Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος ύποπτος είναι το μόνο άτομο μεταξύ των πελατών των δύο υποκαταστημάτων που είχε θυρίδα τόσο στη ΣΠΕ Αλληλεγγύης όσο και στη Τράπεζα Κύπρου.

Από την μαρτυρία του 36χρονου διαπιστώθηκε ότι είχε διευθετήσει την ενοικίαση των δύο θυρίδων στις οποίες δεν τοποθέτησε κανένα αντικείμενο αξίας, παρά μόνο μια νάιλον τσάντα και δηνάρια του Ιράκ, τα οποία δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία,  για να εξασφαλίζει πρόσβαση στο ελεγχόμενο χώρο και να προβαίνει στις κλοπές από άλλα κλειδωμένα κιβώτια. Ακόμα τα χρήματα που έκλεβε τα μετέφερε εκτός των τραπεζικών ιδρυμάτων με δύο τσάντες που μετέφερε πάντα μαζί του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας ύστερα και από αξιολόγηση πληροφοριών αποκάλυψαν την ύπαρξη δύο αποθηκών που διατηρεί ο ύποπτος οι οποίες ερευνήθηκαν και εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μια μοτοσικλέτα. Σε δεύτερη έρευνα στο σπίτι του 36χρονου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων έξι τηλεοράσεις, 90 μπουκάλες οινοπνευματωδών ποτών και χρηματικό ποσό ύψους 1283 ευρώ.

 Η Αστυνομία διαπίστωσε ακόμα ότι το χρονικό διάστημα που έγιναν οι κλοπές από τα δύο τραπεζικά ιδρύματα ο 36χρονος έκανε ενέργειες για να αγοράσει σκάφος για το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, για επένδυση ύψους 333 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης αεροσκαφών και σύσταση εταιριών για διαχείριση γιαπωνέζικου εστιατορίου στη Λευκωσία και για ίδρυση τυπογραφείου – ταπελλογραφείου στη Λάρνακα.

Ο 36χρονος προέβαινε επίσης σε ενέργειες για ενοικίαση αποθηκών έναντι του ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ τις οποίες θα χρησιμοποιούσε ως χώρο διάλυσης παλιών αεροσκαφών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top