ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με Ακιντζί: «Αν υπάρχουν εμμονές…»

Πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με Ακιντζί: «Αν υπάρχουν εμμονές…»

Ολοκληρώθηκε γύρω στη 13:30 η έβδομη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει λόγο για περαιτέρω πρόοδο σε εκκρεμούντα θέματα.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Επιστρέφοντας στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι παρατηρήθηκε περαιτέρω πρόοδος σε θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά το κεφάλαιο της διακυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό και ερωτηθείς αν συζητήθηκε το κεφάλαιο της διακυβέρνησης κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «ναι.

Πρέπει να πω ότι παρατηρήθηκε μια περαιτέρω πρόοδος σε θέματα που εκκρεμούσαν και προσβλέπουμε ότι στις 14 του μηνός, μέσα από την εκτίμηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων να προχωρήσουμε στον περαιτέρω προγραμματισμό, έτσι ώστε να επιτύχουμε συγκλίσεις και εις όσα των θεμάτων εκκρεμούν».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος, ο Πρόεδρος απάντησε «συγκρατημένα, πάντα, αισιόδοξος διότι υπάρχουν δύσκολα θέματα που πρέπει να δούμε αν ξεπεραστούν. Αν ξεπεραστούν θα είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Αν υπάρχουν εμμονές σε κάποια θέματα δεν μπορώ να προοιωνίσω το αποτέλεσμα».

Η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της παρούσας εντατικοποιημένης φάσης των διαπραγματεύσεων, έχει καθοριστεί για την επόμενη Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου.

ΚΥΠΕ/ThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top