ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρωνε Κύπριε φορολογούμενε! Τα ταξιδάκια και τα έξοδα Κύπριων αξιωματούχων στο εξωτερικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αλ. Ζήνωνος

Πλήρωνε Κύπριε φορολογούμενε! Τα ταξιδάκια και τα έξοδα Κύπριων αξιωματούχων στο εξωτερικό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αλ. Ζήνωνος

Τα «υπηρεσιακά» ταξιδάκια των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων και τα επιδόματα εξωτερικού πληρωμένα από το δημόσιο!

Το εν λόγω θέμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ το Σάββατο 15/10, και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προκύπτουν ερωτηματικά αναφορικά με την διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με τη μετάβαση και παραμονή ενός γενικού διευθυντή στο εξωτερικό. 

Με πιο άπλα λόγια για παράδειγμα ένας Γενικός Διευθυντής για ένα ραντεβού μιας ώρας στο εξωτερικό, μπορεί να αναλώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων τρεις μέρες, με τον φορολογούμενο πολίτη να πληρώνει ανεξέλεγκτα. 

Τα αλλεπάλληλα ραντεβού με κάποιο κ. Nick Gurr

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλ. Ζήνων, ο εν λόγω κύριος απουσιάζει από την Πέμπτη (13/10) στην Αθήνα για να συναντήσει που είχε την Παρασκευή 14/10 σχετικά για το Κυπριακό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Ζήνων δεν πήρε μετά τη συνάντηση, το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Κύπρο αλλά θα μείνει μέχρι και την Κυριακή 16/10 στην Αθήνα άνευ λόγου και αιτίας, με τον Κύπριο φορολογούμενο να πληρώνει το πολυτελές ξενοδοχείο (Μεγάλη Βρετανία) και τα επιδόματα εξωτερικού για διατροφή και διακίνηση του. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο κ. Ζήνων τον Απρίλιο του 2015 και συγκεκριμένα τη Μ. Πέμπτη 9/4/15 μετέβη στο Λονδίνο, όπου την επόμενη μέρα θα είχε συνάντηση με τον διευθυντή πολιτικής ασφάλειας του Υπ.Άμηνας της Μ.Βρετανίας κ. Nick Gurr, αλλά ξανά δεν επέστρεψε μετά την συνάντηση, «πρόσθεσε» όμως και άλλες τέσσερις μέρες και επέστρεψε στην Κύπρο την Τρίτη του Πάσχα, 14/4/2015.

Τον περασμένο Απρίλιο (Κυριακή, 17/4/2016) ο κ. Ζήνων μετέβη για μία ακόμη φορά στο Λονδίνο. Την Τρίτη (19/4) είχε και πάλι συνάντηση με τον κ. Nick Gurr του Βρετανικού ΥΠΑΜ, την Τετάρτη 20/4 συμμετείχε στο UK National Security Secretariat (NSS) και επέστρεψε στην Κύπρο την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016. 

Τον περασμένο Ιούλιο (4/7/16) ο κ. Ζήνων μετέβη ξανά στο Λονδίνο. Την επομένη μέρα 5/7 είχε συνάντηση μίας ώρας με τον κ. Gurr. Στις 7 Ιουλίου παρέστη στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του στο Λονδίνο και επέστρεψε στην Κύπρο στις 8 Ιουλίου. 

Έξοδα διαμονής και επιδόματα εξωτερικού πληρωμένα από το δημόσιο! 

Παρέμβαση από τον υπάτο αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο Εύρου Ευρυβιάδη.

Ο κ. Ευρυβιάδης με χθεσινή επιστολή του (14/10) αναφέρει ότι έμαθε για νέα επίσκεψη του γεν. διευθυντή του ΥΠΕΞ στο Λονδίνο στο επόμενο 15νθήμερο, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον περιβόητο κ. Gurr. «Πολλοστή είναι η φορά που παρατηρώ μη επαρκή και μη έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με επισκέψεις του ΓΔ/ΥΠΕΞ στο Λονδίνο.  

Αν όλα αυτά που αναπτύσσει ο συντάκτης του ρεπορτάζ , εύλογα διερωτόμαστε γιατί δεν παρεμβαίνει ο Γενικός Εισαγγελέας αλλά και  Γενικός Ελεγκτής  ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στα προκλητικά ταξιδάκια και έξοδα τα οποία καλείται να πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top