ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συλλούρης: «Αύξηση επενδυτών που αναζητούν ευκαιρίες στην Κύπρο»

Συλλούρης: «Αύξηση επενδυτών που αναζητούν ευκαιρίες στην Κύπρο»

Η Κύπρος εισήλθε εκ νέου στην αρένα της υποδοχής διεθνών επενδυτών με ανανεωμένη δυναμική, ανέφερε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Μιλώντας στην έναρξη της 2ης Διεθνούς Επενδυτικής Έκθεσης "BEST INVEST", στη Λεμεσό, ο κ. Συλλούρης είπε ότι περισσότεροι επενδυτές αναζήτησαν στην Κύπρο ευκαιρίες κατά το διάστημα 2015-2016, όχι μόνο στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων όπως παλιά, αλλά και στις νέες τεχνολογίες και στην αγορά ξένου συναλλάγματος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του της έκθεσης, που φιλοξενεί η VESTNIK KIPRA, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην προνομιακή θέση που κατέχει η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που την καθιστά σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο για μελλοντικούς επενδυτές.

Καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές της έκθεσης και του συνεδρίου, όπου παρουσιάζονται 20 τοπικές εταιρείς και 40 επενδυτικά σχέδια σε περίπου 200 επιχειρήσεις και επενδυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Τα σχέδια αφορούν τομείς όπως ακίνητα, τουρισμός, πληροφορική, ενέργεια και ναυτιλία.

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το συνέδριο θα εστιάσει, μέσα από μια ισορροπημένη και συνολική αποτίμηση της κυπριακής οικονομίας και των ευκαιριών για επενδύσεις, σε θέματα όπως η σταθερή ανάπτυξη μετά την οικονομική κρίση, ο αντίκτυπος των εξελίξεων στα φορολογικά και τα μέτρα για την προστασία των ξένων επενδυτών.

Υπογράμμισε επίσης τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου, με στόχο την προσέλκυση διεθνών εταιρειών στην ανάπτυξη νέων επιστημονικών και ερευνητικών σχεδίων.

Διαβεβαίωσε τέλος τους συμμετέχοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες αυτές μέσω νομοθεσιών και της άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να ενθαρρύνει τις τοπικές και ξένες επενδύσεις στη χώρα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top