ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμη για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας η ΕΕ

Έτοιμη για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας η ΕΕ

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ καταδίκασαν τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας με θύματα άμαχους στο Χαλέπι της Συρίας, που τελεί υπό πολιορκία, με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να τάσσονται υπέρ της εξέτασης του ενδεχομένου επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εάν συνεχιστούν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε χθες συνομιλίες στο Βερολίνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως επιδιώκει να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή διπλωματική πίεση στη Μόσχα για να παρατείνει την διακοπή των βομβαρδισμών στο Χαλέπι, που σύμφωνα με τη Δύση έχει στοχοθετήσει επανειλημμένα νοσοκομεία και άμαχους.

"Όλες οι επιλογές είναι ανοικτές εάν η κατάπαυση του πυρός δεν γίνεται σεβαστή και όσο εκδηλώνεται βούληση να συνθλιβεί η πόλη", είπε ο Ολάντ αναφερόμενος στο Χαλέπι, όπου 275.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου η συμφωνία της Μόσχας και την Ουάσινγκτον για μια εκεχειρία κατέρρευσε.

Η Ρωσία ενημέρωσε τα Ηνωμ Έθνη ότι οι βομβαρδισμοί στο ανατολικό Χαλέπι θα αναστέλλονται επί 11 ώρες την ημέρα επί τέσσερις ημέρες. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ότι υποπτεύονται πως η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ καθώς εντείνονταν οι πρωτοβουλίες για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το προσχέδιο του κειμένου των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ καταδικάζει τον ρόλο της Ρωσίας στη σύρραξη στη Συρία και διατυπώνει την απειλή της επιβολής νέων κυρώσεων.

"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του, κυρίως της Ρωσίας, εναντίον αμάχων στο Χαλέπι", σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Σε μια ένδειξη της οργής στην Ευρώπη για την επιχείρηση ανακατάληψης των συνοικιών του ανατολικού Χαλεπιού, η Μέρκελ κατήγγειλε τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη χαρακτηρίζοντάς τις "εντελώς απάνθρωπες". Καθώς οι Ευρωπαίοι συζητούσαν τις επιλογές τους στο δείπνο, ένας σχηματισμός ρωσικών πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός ρωσικού αεροπλανοφόρου, έπλεε στις δυτικές ακτές της Ευρώπης προς τη Συρία.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η Ρωσία επιδιώκει να εξασθενίσει την ΕΕ.

"Οι ηγέτες (των κρατών – μελών) υπογράμμισαν κάθε είδους ρωσικές εχθροπραξίες, από παραβίαση εναέριου χώρου μέχρι καμπάνιες (παρα)πληροφόρησης, κυβερνοεπιθέσεις, ανάμειξη στις πολιτικές διαδικασίες της ΕΕ και πέρα από αυτήν", είπε.

"Δεδομένων των παραδειγμάτων αυτών, είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική της Ρωσίας είναι να εξασθενίσει την ΕΕ", πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top