ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η Πολιτική Άμυνα για ενεργοποίηση του χώρου στην Κοκκινοτριμιθιά για τους 83 πρόσφυγες – «Παροχή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας»

Έτοιμη η Πολιτική Άμυνα για ενεργοποίηση του χώρου στην Κοκκινοτριμιθιά για τους 83 πρόσφυγες – «Παροχή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας»

Έτοιμη για την ενεργοποίηση του Χώρου Προσωρινής Φιλοξενίας Ατόμων που Χρήζουν Προστασίας στην Κοκκινοτριμιθιά, αν και εφόσον χρειαστεί, είναι η Δύναμη Πολιτικής Αμυνας για τους 83 πρόσφυγες, το σκάφος των οποίων ρυμουλκήθηκε από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Λιμανάκι στο Λατσί.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου Πολιτικής Άμυνας Ολιβια Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι “μέλη της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας έσπευσαν στον χώρο για την παροχή πρώτων βοηθειών και ειδών άμεσης ανάγκης (ειδών ένδυσης - υπόδησης, φαγητό, νερό και κουβέρτες)”.

Είπε ότι με οχήματα της Αστυνομίας και της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από το Λατσί στον Αστυνομικό Σταθμό της Πόλης Χρυσοχούς για τη διεξαγωγή των προκαταρκτικών ερευνών.Πρόκειται για 46 ενήλικες και 37 παιδιά.

“Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας είναι σε συνεχή επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και είναι έτοιμη για την ενεργοποίηση του Χώρου Προσωρινής Φιλοξενίας Ατόμων που Χρήζουν Προστασίας στην Κοκκινοτριμιθιά, αν και εφόσον χρειαστεί", συμπλήρωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Παροχή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας στους 83 μετανάστες που αφίχθηκαν στην Π. Χρυσοχούς 

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους  83 πρόσφυγες από την Συρία που αφίχθησαν στο Λιμανάκι του Λατσιού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου συνολικά αφίχθησαν στο λιμανάκι του Λατσιού 83 μετανάστες εκ των οποίων 14 γυναίκες, 37 παιδιά και 32 άντρες.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το σκάφος με τους μετανάστες ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από Λιμάνι της Τουρκίας γύρω στις 22:00 το βράδυ και αφίχθη στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 06:30 το πρωί.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε – όπως είπε- η επιχείρηση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες στην οποία συμμετέχουν άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης , της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας.
 
Οκ. Ιωάννου είπε πως ένα μέλος  από κάθε οικογένεια μεταναστών έχει μεταφερθεί στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για τις περαιτέρω διαδικασίες  αλλά και για να γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί ποιος ήταν ο διακινητής και ποιος οδηγούσε το σκάφος. 

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο διακινητής φέρεται να εγκατέλειψε το σκάφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top