ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γνωστά ονόματα του Κυπριακού επιχειρηματικού και νομικού κόσμου στη Λίστα Λαγκάρντ

Γνωστά ονόματα του Κυπριακού επιχειρηματικού και νομικού κόσμου στη Λίστα Λαγκάρντ

Δυο «ειδήσεις» έβγαλε η συνάντηση του Έφορου Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη (20/10) αναφορικά με την περιβόητη λίστα λαγκαρντ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Η μια είδηση σύμφωνα με τα λεχθέντα του Εφόρου Φορολογίας, είναι ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικοί. Η δεύτερη είδηση είναι ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνονται άτομα πολύ γνωστά προερχόμενα από τον επιχειρηματικό και νομικό κόσμο της Κύπρου.

Το συνολικό ποσό αυτών των ανείσπρακτων φορολογιών υπολογίζεται στα 30 εκ. ενώ σύμφωνα με τον κ. Περδίκη από τα 86 πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα 49 έχουν υποβάλει ενστάσεις οι οποίες θεωρούνται ότι δεν είναι βάσιμες.

Όσο αφορά τις εκροές καταθέσεων πριν και κατά την διάρκεια του κουρέματος οι λίστες φαίνεται ότι θα μείνουν φυλαγμένες καλά στα συρτάρια των αρμοδίων αφού δεν υπάρχει καμία πρόθεση να δοθούν στη δημοσιότητα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top