ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστου και για Πρόεδρος – Τα ονόματα που παίζουν στο ΑΚΕΛ

Χρίστου και για Πρόεδρος – Τα ονόματα που παίζουν στο ΑΚΕΛ

Άστοχο να μιλά κανείς για τις Προεδρικές εκλογές αυτή την κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό, λένε οι πολιτικοί, όμως οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι κομματικοί σχεδιασμοί δεν σταματούν ποτέ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Με την ροπή που έχει πάρει το Κυπριακό και αν η Τουρκία υπαναχωρήσει στα θέματα εγγυήσεων είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν την άνοιξη του 2017 να κληθούμε να ψηφίσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Αν όμως τα πράγματα στο Κυπριακό δεν κυλίσουν «ομαλά», όπως ο διεθνής παράγοντας αλλά και η δική μας πλευρά επιθυμεί, τότε ασφαλώς οι Προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Και στις δυο περιπτώσεις δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Όσο αφορά τον ενδιάμεσο χώρο εκεί οι προσωπικές φιλοδοξίες δημιουργούν ουρά υποψήφιων (βλ. Θεοχάρους, Παπαδόπουλος, Λιλλήκας, Ομήρου).

Όλοι οι πιο πάνω υποψήφιοι του «ενδιάμεσου» γνωρίζουν ότι για να έχουν πιθανότητες απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη -αν και εφόσον περάσουν στον Β’ γύρο των εκλογών- θα πρέπει να εισπράξουν την στήριξη του ΑΚΕΛ.

Ο Χρίστου και οι άλλοι του ΑΚΕΛ

Το κόμμα της αριστεράς θέλει να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη γι αυτό και αναζητεί εκείνον τον υποψήφιο που θα έχει τις δυνατότητες να περάσει στον B’ γύρο, έχοντας καλές πιθανότητες απέναντι στο φαβορί που ονομάζεται Νίκος Αναστασιάδης.

Εσχάτως, το όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό του νυν Δημάρχου Λεμεσού, Αντρέα Χρίστου, ο οποίος επανδιεκδικεί για 3η φορά την δημαρχία, μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό.

Η προσωπικότητα του και η δυνατότητα να συγκεντρώνει ψηφοφόρους από κόμματα του ενδιάμεσου θεωρείται μια καλή επιλογή για το ΑΚΕΛ.

Στην ίδια λογική κινούνται και τα άλλα δυο ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι. Αυτό του πρώτου σε σταυρούς ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου και της πρώην Υπουργού εξωτερικών επί Τάσσου, Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλή.

Παράλληλα, σε μια άλλη εξέλιξη, η υπόθεση διαγραφής Κατσουρίδη από το κόμμα έχει παγώσει με ότι και αν αυτό συνεπάγεται… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top