Για 20 λεπτά μιλούσαν για Κυπριακό και προσφυγικό Τσίπρας και Ερντογάν

Για 20 λεπτά μιλούσαν για Κυπριακό και προσφυγικό Τσίπρας και Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Παρασκευής (18/11) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε επί 20 περίπου λεπτά με τον Τούρκο πρόεδρο τις εξελίξεις σε Κυπριακό και προσφυγικό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν τόνισαν ότι παρακολουθούν από κοντά τις διαβουλεύσεις των δύο κοινοτήτων για το κυπριακό που επανεκκινούν αύριο, Σάββατο. Συμφώνησαν δε ότι αν υπάρξει ανάγκη θα επικοινωνήσουν εκ νέου.

Ως προς το προσφυγικό ο Ελληνας Πρωθυπουργός τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο οτι είναι αναγκαία η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Παράλληλα, του διεμήνυσε ότι στηρίζει τα αιτήματα της Αγκυρας για την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για τα οποία ο Ερντογάν διαμαρτύρεται και απειλεί τις Βρυξέλλες με ακύρωση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού για το προσφυγικό.

Απο iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Παιχνίδι με τον θάνατο στο Μακένζι: Ανατροπή στην εκδοχή του οδηγού - Μάχη με την ζωή δίνει ο 19χρονος

Βίντεο - Παιχνίδι με τον θάνατο στο Μακένζι: Ανατροπή στην εκδοχή του οδηγού - Μάχη με την ζωή δίνει ο 19χρονος

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 19χρονου που τραυματίστηκε κρίσιμα στον χώρο στάθμευσης του Μακένζυ, το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από πτώση από όχημα που οδηγούσε συνομήλικός του.

BEST OF TOTHEMAONLINE