ΠΟΛΙΤΙΚΗ

S.Dujarric:«Έχει ενημερωθεί για τα πολιτικά ζητήματα του Κυπριακού ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ»

S.Dujarric:«Έχει ενημερωθεί για τα πολιτικά ζητήματα του Κυπριακού ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ»

Κατά τη τακτική ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 02/12, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ανέγνωσε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών που εκδόθηκε στη Λευκωσία σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα κ. Eide θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα το ελέγξει και θα επανέλθει.

Σε άλλη ερώτηση αν ο νέος Γενικός Γραμματέας σκοπεύει να συμμετέχει σε αυτές τις συνομιλίες, αν έχει ενημερωθεί για το Κυπριακό και αν κ. Eide θα παραμείνει στη θέση που έχει σήμερα, ο κ. Dujarric απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς να γνωρίζει τι θα κάνει ο επόμενος Γενικός Γραμματέας. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ποιος θα παραμείνει στη νέα διοίκηση είναι ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί σ’ αυτή.

Τόνισε, ωστόσο, ότι από την πλευρά της ομάδας του κ. Ban Ki-moon έχουν γίνει εκτενείς ενημερώσεις για όλα τα θέματα στο νέο Γενικό Γραμματέα και κυρίως για τα πολιτικά ζητήματα που βρίσκονται σε κρίσιμο και ευαίσθητο σημείο, όπως το Κυπριακό.

Ο Γενικός Γραμματέας, υπογράμμισε ο κ. Dujarric, είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι δε θα χαθεί αυτή η ευκαιρία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και χαιρετίζει θερμά τα θετικά νέα που έρχονται από την Κύπρο ότι οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να ξανασυναντηθούν στη Γενεύη. Το Κυπριακό είναι ένα θέμα που ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί πολύ στενά και προφανώς όλοι είναι ευχαριστημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις, συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top