ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακόμα πιο ψηλά η Λεμεσός με Δήμαρχο τον Α.Χρίστου, δήλωσαν αρχηγοί κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του

Ακόμα πιο ψηλά η Λεμεσός με Δήμαρχο τον Α.Χρίστου, δήλωσαν αρχηγοί κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του

Με τον Ανδρέα Χρίστου στο πηδάλιο του Δήμου, η Λεμεσός θα πάει ακόμα πιο ψηλά, ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας 5/12 οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης.

Σε χαιρετισμό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε πως η Λεμεσός ευτύχησε τα τελευταία χρόνια να έχει επικεφαλής ανθρώπους όπως ο Ανδρέας Χρίστου, με αποτέλεσμα η Λεμεσός σήμερα να θεωρείται, αν όχι η καλύτερη, μια από τις καλύτερες πόλεις της Μεσογείου, την οποίαν ζηλεύουν ακόμα και ξένοι.

"Ο Ανδρέας Χρίστου είναι άνθρωπος με όραμα και το αποδεικνύει καθημερινά και στα μεγάλα και σημαντικά αλλά και στα μικρά τα καθημερινά", ανέφερε και πρόσθεσε πως "είναι άνθρωπος με πολλές ικανότητες και τεράστια πολιτική εμπειρία, άνθρωπος ο οποίος απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει συναινετικά και συλλογικά, που μπορεί να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει".

Αυτές είναι οι απαραίτητες αρετές, συνέχισε, για κάποιον ο οποίος θέλει να ηγηθεί του μεγαλύτερου Δήμου της Κύπρου, ενώ διαβεβαίωσε πως το ΑΚΕΛ θα δώσει τις καλύτερες του δυνάμεις "για να εξασφαλίσουμε ότι από τις 19 του Δεκέμβρη, η Λεμεσός, με επικεφαλής τον Ανδρέα Χρίστου, θα πάει ακόμα πιο ψηλά".

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε στο δικό του χαιρετισμό ότι η Λεμεσός είναι το success story των Δήμων της Κύπρου και παρά την οικονομική κρίση, είναι το μέτρο με βάση το οποίο κρίνονται όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι.

"Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει αυτήν την ανάπτυξη, σημαντική είναι φυσικά η συμβολή των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου, όμως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον άνθρωπο που είχε το όραμα αλλά και την αποφασιστικότητα να πάρει τη Λεμεσό ψηλά και αυτός είναι ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου", συμπλήρωσε.

Ο Ανδρέας Χρίστου, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι έχει τις ικανότητες να επιλύσει πολύπλοκα δύσκολα προβλήματα, ότι είναι άνθρωπος πρακτικός που δίνει λύσεις και ηγείται με επιτυχία έναν μητροπολιτικό δήμο, τον μεγαλύτερο της Κύπρου, αλλά πάνω από όλα έχει πάθος και αγάπη για αυτήν την πόλη, ενώ σημείωσε πως "ο Ανδρέας Χρίστου δεν χρειάζεται το Δήμο Λεμεσού, αλλά είναι η Λεμεσός που χρειάζεται τον Ανδρέα Χρίστου".

Χαιρετίζοντας εξάλλου την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε πως διάφοροι κύκλοι προσπαθούν εμβόλιμα να υποβάλουν ερωτήματα, πιστεύοντας ότι αυτά θα αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα Ανδρέα Χρίστου και ανέφερε ότι "για την ΕΔΕΚ οι απαντήσεις είναι απλές και τεκμηριωμένες, ο Ανδρέας Χρίστου αναμφίβολα αποτελεί έναν επιτυχημένο Δήμαρχο που δεν χρειάζονται λόγια επιβεβαίωσης, γιατί μιλούν τα έργα".

"Οι εμπειρίες του στην ΤΑ αποτελούν σημαντικό παράγοντα αξιοποίησης του για τη σωστή μεταρρύθμιση του θεσμού. Η ικανότητά του να συνθέτει απόψεις επιβεβαιώνεται από τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της εκτίμησης που τυγχάνει από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων", είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Διαμήνυσε δε πως "η Λεμεσός, για να πάει ακόμα πιο ψηλά, χρειάζεται τον Ανδρέα Χρίστου για ακόμα μια πενταετία στη δημαρχία αλλά και τη βοήθεια και τη συμβολή όλων μας".

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος έχει δει τις αλλαγές στην πόλη και πως "κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η Λεμεσός, όχι μόνο πετά, αλλά ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά".

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στη δική του ομιλία δήλωσε πως, παρά την επιθυμία για μια προεκλογική περίοδο με επιχειρήματα, με προτάσεις, με γόνιμο διάλογο και κλίμα ευγενικής άμιλλας, "δυστυχώς είμαστε όλοι μάρτυρες προσπαθειών μηδενισμού, ισοπέδωσης, παραποίησης, συκοφάντησης και αμφισβήτησης, ακόμη και του ήθους, της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας μας".

"Οι Λεμεσιανοί ευτυχώς μας ξέρουν καλά εδώ και πολλά χρόνια, γι' αυτό και η προσπάθεια κάποιων κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος, ενώ τα γεγονότα ανέδειξαν το κακόβουλο και το κακόπιστο του εγχειρήματος", είπε ο Ανδρέας Χρίστου και συμπλήρωσε "εμείς θα αντιπαρέλθουμε και τη λάσπη και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια κάποιων που ουσιαστικά στρέφεται ενάντια σε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, αντιμάχεται την πόλη, αντιπαρέρχεται με το έργο που συλλογικά έχει παραχθεί και το οποίο μιλά από μόνο του".

Αναλύοντας τα έργα που προγραμματίζονται και σχεδιάζονται για τη Λεμεσό, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως "το όραμα μας είναι να πάμε ακόμα πιο καλά, ακόμα πιο μπροστά, με συναίνεση, συνεργασία και συνταντίληψη, με τη στήριξη όλων" και υπέδειξε πως "το όραμα και η αγάπη για την πόλη σου και η παραγωγή έργου δεν έχει ημερομηνία λήξης".

Όταν καταφέρνεις να δώσει αποτέλεσμα συγκεκριμένο και χειροπιαστό και νιώθεις ότι δεν το έχεις ολοκληρώσει, συνέχισε, έχεις την υποχρέωση να το συνέχισης και "όταν δημότες και φορείς της πόλης σου το ζητούν, τότε παραμένεις στις επάλξεις".
Διαβεβαίωσε ακόμη πως ο ίδιος έχει τη δύναμη και τη θέληση να εργαστεί συλλογικά για μια ακόμα πενταετία και πως βρίσκεται ενώπιον των δημοτών" με καθαρή συνείδηση και καθαρά χέρια".


Από ΚΎΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top