ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για δημοτικές η Υπηρεσία Εκλογών

Στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για δημοτικές η Υπηρεσία Εκλογών

Στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου βρίσκεται η Υπηρεσία Εκλογών. Την ίδια ώρα οριστικοποιείται και ο αριθμός των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι από αύριο ξεκινούν και οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν και οι επισκέψεις του Γενικού Εφόρου στις Επαρχίες για συναντήσεις με τους προεδρεύοντες για τις τελευταίες οδηγίες.

Επίσης την Παρασκευή πριν από τις εκλογές (16/12) θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη Διάσκεψη Τύπου του Γενικού Εφόρου για τις εκλογές με όλες τις πληροφορίες και το τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

“Τα πλείστα ψηφοδέλτια είναι εκτυπωμένα, είμαστε στο τελευταίο στάδιο εκτύπωσης για κοινότητες της Λεμεσού και της Πάφου. Δευτέρα και Τρίτη θα γίνει η παράδοση των ψηφοδελτίων στους οικείους Εφόρους”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκλογικών κέντρων ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι προέκυψε χθες ακύρωση εκλογής για την Γιαλούσα και έτσι εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, θα οριστικοποιηθεί ο τελικός αριθμός των κέντρων.

Στον εκλογικό κατάλογο είναι εγγεγραμμένοι 561,373 εκλογείς , από αυτούς όμως δεν θα ψηφίσουν αρκετοί γιατί στις κοινότητες τους δεν θα υπάρξει εκλογή ή υπήρξαν ανακηρύξεις χωρίς ανθυποψήφιο.

Από τις 561,373 εκλογείς οι 16,740 είναι κοινοτικοί και 544,633 Κύπριοι. Από τους Κύπριους οι 170,133 είναι και εκτοπισμένοι και έχουν δικαίωμα ψήφου και για τον τόπο εκτοπισμού τους και για τον τόπο διαμονής τους.

Οι νέοι ψηφοφόροι είναι κάπου ελαφρά πάνω από τις 4,000.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι για τις ανακηρύξεις τις επόμενες μέρες θα ληφθούν αποφάσεις για τους χώρους και τις ώρες και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Για τα αποτελέσματα ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τις δέκα το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα για τους Δημάρχους και κοινοτάρχες και γύρω στις έντεκα το βράδυ θα είμαστε κοντά σε τελικά σε ότι αφορά κομματικούς ψήφους για δήμους και κοινότητες. Για το ποιοι εκλέγονται, τα αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top