ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Χαραλαμπίδου: «Η χρεοκοπία μας δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική»

Ε. Χαραλαμπίδου: «Η χρεοκοπία μας δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική»

Για ηθική χρεοκοπία κάνει λόγο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Η χρεοκοπία μας δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική, σύμφωνα με την Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστέρα – Νέες Δυνάμεις Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία στην ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2017, εστίασε σε κριτική εναντίον της κυβέρνησης σε θέματα δικαιοσύνης και σε ζητήματα που εξετάζει η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Πως το είχε πει, ο Πρόεδρος τότε; διερωτήθηκε, απαντώντας ότι «καλούσε τον Ελεγκτή να είναι άτεγκτος, να ελέγχει ακόμα και τον ίδιο και όταν ο Ελεγκτής ανταποκρίθηκε και έλεγξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπουργούς και περίγυρο... ανέκρουσε πρύμναν».

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου «ψάχνουν προφανώς να βρουν εκείνους που θα ελέγχουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες για να καταφέρουν να περάσουν χαλινάρι και στον Γενικό Ελεγκτή».Έθεσε το ερώτημα «τι μας είπε ο Πρόεδρος στη συνέχεια; Ότι ο Γενικός Ελεγκτής με τη συμπεριφορά του υποσκάπτει τη σοβαρότητα του θεσμού που υπηρετεί».

«Απόλυτα συνεπής “ο λόφος του δεσμεύομαι” για ακόμη μια φορά», ανέφερε.

«Η χρεοκοπία μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δυστυχώς δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ηθική», πρόσθεσε.

Οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, είπε, «οφείλουν να κάνουν αυτό που ορίζει το Σύνταγμα πάντοτε βέβαια αντικειμενικά και ακριβοδίκαια, και όχι οι κυβερνώντες να επιχειρούν να τους μετατρέπουν σε «δουλικά» της κυβέρνησης».

Και κανείς,πρόσθεσε, «δεν ξεχνά ότι ο Πρόεδρος παραχώρησε απόλυτη εξουσία στο πλαίσιο των διορισμών `αρίστων` σε άτομα που την καταχράστηκαν σε βάρος του λαού και του τόπου». Αυτούς, είπε, «τους υπερασπίστηκε και δημόσια, και εξακολουθεί να τους διορίζει και να τους μοιράζει οφίκια, διότι ο πρόεδρος μας είναι πιστός στους φίλους του, αλλά μόνο σε αυτούς».

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top