ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Προδρόμου αποχωρεί από τον ΔΗΣΥ λόγω της διαφωνίας του με τον Αναστασιάδη στο Κυπριακό»

«Ο Προδρόμου αποχωρεί από τον ΔΗΣΥ λόγω της διαφωνίας του με τον Αναστασιάδη στο Κυπριακό»

Βρε- βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

Του Τάσου Χριστοδούλου

Τον Απρίλιο του 2004, ο Πρόδρομος Προδρόμουαποχωρούσε από τον ΔΗΣΥ ιδρύοντας την ΕΥΡΩ.ΔΗ, λόγω της διαφωνίας  με την ηγεσία του κόμματος και τον Νίκο Αναστασιάδη, που τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Ο ίδιος τότε στην ιδρυτική διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας κατάγγελλε τον παλαιοκομματισμό και όσους απεργάζονταν την επαναφορά του σχεδίου Ανάν με τον κυπριακό Τύπο  τότε να ασχολείται εκτενώς με την διαγραφή του από το Δημοκρατικό Συναγερμό. «Ο Προδρόμου αποχωρεί από τον ΔΗΣΥ λόγω της διαφωνίας του με τον Αναστασιάδη στο Κυπριακό»,έγραφαν κάποιοι με πηχυαίους τίτλους.

Ο διαγραφέντας λοιπόν και πρώτος σε σταυρούς προτιμούσης τότε βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, έγραφε:

«Ενώ, αντίθετα, ολισθηρή έως και επικίνδυνη ουτοπία αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη θέση για “κωδικοποιημένες αλλαγές στο Σχέδιο Ανάν”. Το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν μια ακατάλληλη και κακή πρόταση που απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό πολιτικές δυνάμεις να απεργάζονται την επαναφορά του», ενώ κάπου άλλου σημείωνε: «...η νέα εποχή θέλει και νέα πολιτική, μακριά από τον παλαιοκομματισμό».

O Προδρόμου καταποντίστηκε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2006, με το κόμμα του, την ΕΥΡΩΔΗ, να εξασφαλίζει ποσοστό της τάξεως του 0,44%, δηλαδή 1844 ψήφους.

Ο ίδιος συνειδητοποιώντας τον επικείμενο πολιτικό του αφανισμό, στήριξε το 2008 τον υπέραμαχο του «Ναι» στο σχέδιο Ανάν και υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Κασουλίδη.

Το 2011 στις βουλευτικές εκλογές, επανέρχεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, αλλά δεν εκλέγεται. Εν τέλει εισήλθε στο κοινοβούλιο ως επιλαχόντας όταν το 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης ως Πρόεδρος πλέον της Δημοκρατίας, υπουργοποιεί τους βουλευτές Ιωνά Νικολάου, Χάρη Γεωργιάδη και στέλνει ως Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα στο 2013 όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας ToThemaOnline, χάθηκε και ένας ποινικός φάκελος που τον αφορούσε, όταν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ήταν ο φίλος του και συναγωνιστής του Ρίκκος Ερωτοκρίτου επίσης υπέρμαχος και του όχι και διαγραφέντας από τον ΔΗΣΥ.

Την ίδια χρονιά λαμβάνει την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ και από τότε μέχρι σήμερα, ακούμε δια στόματος του κ. Προδρόμου, να μας λέει τι ωραία είναι που διαπραγματεύεται ο Νίκος Αναστασιάδης και πόσο κουράστηκε να ακούει από κάποιους να ανησυχούν για το Κυπριακό.

Με άλλα λόγια ο κ. Προδρόμου είναι ο μοναδικός Κύπριος πολιτικός που το 2004 τάχθηκε κατά του τότε σχεδίου και σήμερα με σθένος, θάρρος και παρρησία γλείφει, πολιτικά ομιλούντες, εκείνους και εκεί που έφτυνε…

    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top