ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετάνιωσε ο Αναστασιάδης για το περί «εξ Ελλάδος επισκέπτες»

Μετάνιωσε ο Αναστασιάδης για το περί «εξ Ελλάδος επισκέπτες»

Μπούμερανγκ γύρισε η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη στους «εξ Ελλάδος επισκέπτες που πουλούν πατριωτισμό», με αποτέλεσμα ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες να έχει παραδεχτεί ότι θα μπορούσε να το διατυπώσει διαφορετικά.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Ασφαλώς και ο ίδιος δεν μετανιώνει για την ουσία της τοποθέτησης του όμως μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε αναγνωρίζει ότι το λεκτικό της φράσης που χρησιμοποιήθηκε έδωσε το δικαίωμα στους πολιτικούς του αντιπάλους να το εκμεταλλευτούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Sigma είπε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους επισκέπτες εξ Ελλάδος να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους πόλη που είναι υπό κατοχή. Ας μην μας πουλούν λοιπόν πατριωτισμό από καθ' έδρας».

Αφορμή για να προβεί σε αυτή την δήλωση στάθηκε η αναφορά του Ελλαδίτη πανεπιστημιακού Άγγελου Συρίγου ο οποίος στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου είπε:

 «Για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις, ακόμη και τυχόν ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, καλό είναι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να φθάσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα. Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία αποφασίζει να προβεί σε ενσωμάτωση, θα επιβεβαιώνει και τυπικά την πραγματικότητα που βιώνουμε. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρίσουμε κατάματα αυτή την πραγματικότητα που βιώνουμε στο νησί από το 1974. Καυκαλιζόμαστε μήπως πως συνομιλούμε με τους Τ/κ; Μήπως οι Τ/κ κατέχουν την Κύπρο; Η Τουρκία την κατέχει και αυτός είναι ο πραγματικός συνομιλητής της ε/κ πλευράς. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρούσουμε κατάματα την πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «εξ Ελλάδος επισκέπτες»,«οι Τούρκοι παράνομοι σφετεριστές» και η απάντηση του Βίκτωρα Παπαδόπουλου

 

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top