ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος προς κόμματα της αντιπολίτευσης: «Στηρίξτε τον Αναστασιάδη, μην τον υποσκάπτετε»

Άντρος προς κόμματα της αντιπολίτευσης: «Στηρίξτε τον Αναστασιάδη, μην τον υποσκάπτετε»

Έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τη διαδικασία για το Κυπριακό, να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην τον υποσκάπτουν και να κρίνουν με βάση τα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία, απεύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε σημερινές του δηλώσεις, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το Κυπριακό εισήλθε σε μια κρίσιμη και πάρα πολύ καθοριστική φάση.

«Επιβάλλεται λοιπόν, να προετοιμαστούμε εξαντλητικά, με όλες τις εναλλακτικές επιλογές τις οποίες έχουμε, για όλα τα σημαντικά εναπομείναντα θέματα, και για τη διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί βέβαια. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η άποψη μας είναι ότι πρέπει να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, όπου να κατατεθούν απόψεις και θέσεις των πολιτικών κομμάτων. Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι στοχεύουν σε λύση όπως την έχουμε συναποφασίσει εδώ και τριάντα εννέα χρόνια. Χρειάζεται να λειτουργήσουμε με προσήλωση σε αρχές, με ενότητα, συλλογικά και εποικοδομητικά. Να υπάρξει ο απαραίτητος αλληλοσεβασμός μεταξύ μας και όχι η διαστρέβλωση των πραγματικοτήτων», πρόσθεσε.

Σίγουρα, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την πρώτη ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ανάλογες ευθύνες έχουμε και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.

«Η έκκληση που απευθύνουμε σε όλα τα πολιτικά κόμματα, είναι να στηρίξουμε τη διαδικασία, να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην τον υποσκάπτουμε και να κρίνουμε με βάση τα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία. Επιβάλλεται κατά την άποψη μας να συνεχίσει η στενή και αρμονική συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά και με το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, έτσι ώστε να πάμε όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένοι στη διαδικασία της Γενεύης. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την πολύ δύσκολή φάση κατά την οποία θα συζητηθούν τα θέματα της ασφάλειας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η έκκληση που απευθύνουν σε όλους είναι σε αυτή την κρίσιμη και καθοριστική φάση να σκεφτούν το παρόν και το μέλλον της Κύπρου, να σκεφτούν τις επόμενες γενιές και όχι απλώς τις επόμενες εκλογές.

Σε ερώτηση αν έχει πρόταση το ΑΚΕΛ όσον αφορά τη συνοδεία που θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ήδη αυτό το θέμα έχει ξεκαθαρίσει.

«Ο Πρόεδρος θα έχει μαζί του τους συμβούλους του, δηλαδή τα άτομα τα οποία θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική ομάδα, εκείνος θα αποφασίσει ποια θα είναι η σύνθεση της. Σε ότι αφορά τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος έχει ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα να τον συνοδεύσουν. Εμείς εκφράζουμε την ετοιμότητα μας να παρευρεθούμε στη Γενεύη και να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με θέσεις, προτάσεις, σκέψεις, πάντοτε, επαναλαμβάνω, με τρόπο εποικοδομητικό και όχι υποσκαπτικό στις προσπάθειες του Προέδρου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν έχει ένδειξη για το τι θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι πρέπει να υποβληθεί το ερώτημα στα ίδια τα κόμματα.

«Έχει γίνει αναφορά. Νομίζω ότι κάποια από αυτά τα πολιτικά κόμματα ήδη έχουν εκδηλώσει την ετοιμότητα τους να παρευρεθούν. Κάποια έχουν πει ότι θα κρίνουν με βάση τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί τη δεδομένη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν είχε καθόλου επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεδομένου ότι υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ των δύο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Κοτζιά.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και σκέψεις. Ως εδώ, όμως, μπορώ να πω. Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε περισσότερο», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top