ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη συνάντηση του Προέδρου με τον Τ/κ ηγέτη τη νέα χρονιά, πυρετός προετοιμασιών ενόψει Γενεύης

Πρώτη συνάντηση του Προέδρου με τον Τ/κ ηγέτη τη νέα χρονιά, πυρετός προετοιμασιών ενόψει Γενεύης

Την πρώτη τους συνάντηση για το 2017 πραγματοποιούν την Τετάρτη 4/1 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί. Πριν τις συνομιλίες της Γενεύης (9, 10 και 11 Ιανουαρίου) και της Διάσκεψης για την Κύπρο (12/1) έχει προγραμματιστεί ακόμη μία συνάντηση των ηγετών στις 7 Ιανουαρίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι σχεδόν καθημερινές επαφές των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι ήδη συναντήθηκαν χθες.

Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις ενόψει και της Γενεύης, ενώ σήμερα αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για το Κυπριακό τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πως συνεχίζεται και εντατικοποιείται η προετοιμασία ενόψει της Γενεύης τόσο σε θέματα ουσίας όσο και σε θέματα διαδιακασίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα για επαφές και αύριο θα βρίσκεται στην Άγκυρα. Παράλληλα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για συνάντηση την Παρασκευή με τον νέο ΓΓ των ΗΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top