ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΝΕΥΗ: O χάρτης που προτείνει η δική μας πλευρά – Τα ποσοστά και οι περιοχές - VIDEO

ΓΕΝΕΥΗ: O χάρτης που προτείνει η δική μας πλευρά – Τα ποσοστά και οι περιοχές - VIDEO

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Γενεύη αναφορικά με την κατάθεση χαρτών που αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (11/1).

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο χάρτης που θα καταθέσει η δική μας πλευρά θα προνοεί εδαφικές αναπροσαρμογές που θα αφήνουν στο Τουρκικό συνιστών κράτος έλεγχο του 28,2 του εδάφους.

Αναφορικά με τους πρόσφυγες η πλευρά μας αξιώνει την επιστροφή 91 χιλιάδων προσφύγων και έλεγχο του ποσοστού ακτογραμμής στο 50,4%.

Όσο αφορά συγκεκριμένα τις περιοχές στην Αμμόχωστο υπάρχει μια διαφοροποίηση από το σχέδιο Ανάν αφού ζητούμε περιοχές στο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, την Κοντέα, τη Λύση, Μαρκάσυκα, Άσσια, Άχνα και Βατυλή.

Αναφορικά με την Μόρφου συμπεριλαμβάνεται και αυτή καθώς επίσης και κάποιες περιοχές στα παράλια της συμπεριλαμβανομένου του χωριού Συρινοχώρι ως τον Κορμακίτη και της Κυθραίας.

Δώδεκα χωριά της Καρπασίας υπάρχει πρόταση να υπάγονται υπό ομοσπονδιακό καθεστώς.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top