ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είσαι αριστερός εσύ κιόλας;» - Εξοργισμένος ο Κοτζιάς με τον Άντρο Κυπριανού – Έντονος και με Αβέρωφ

«Είσαι αριστερός εσύ κιόλας;» - Εξοργισμένος ο Κοτζιάς με τον Άντρο Κυπριανού – Έντονος και με Αβέρωφ

Έντονο φραστικό επεισόδιο με τα κορυφαία στελέχη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού, αντίστοιχα, είχε ο Νίκος Κοτζιάς.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετά τις εξελίξεις της Πέμπτης (12/01-βλ. διάσκεψη), συνάντησε Νεοφύτου και Κυπριανού στους διαδρόμους του Intercontinental στη Γενεύη όπου διέμεναν οι πολιτικοί αρχηγοί και τους μίλησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThemaOnline χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, λέγοντάς τους να σταματήσουν να τον κατηγορούν σε Κύπρο και Ελλάδα.

Βάσει των όσων ειπώθηκαν από πλευράς του Έλληνα ΥΠΕΞ, ήταν βέβαιος ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διέδιδε πως «ο Τσίπρας διαφωνεί με τους χειρισμούς του Κοτζιά». Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, λοιπόν, του είπε να σταματήσει να διαδίδει τέτοιες κουβέντες, καταλήγοντας με το εξής σχόλιο: «Είσαι αριστερός εσύ κιόλας;».

Τα πιο πάνω φέρεται να τα είχε μεταφέρει ο κ. Κοτζιάς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Του είχε εκφράσει απαρέσκεια για τα όσα έλεγαν για το άτομό του στην Κύπρο.

Ως γνωστόν, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να μην είχε ενημερώσει την κυπριακή πλευρά, πριν ανακοινώσει τα όσα είχαν καταρχήν συμφωνηθεί στη συνάντησή του με τους ΥΠΕΞ Βρετανίας και Τουρκίας. Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα διαφωνίας μεταξύ Πρόεδρου Αναστασιάδη και Κοτζιά, για τους χειρισμούς που έγιναν στη Γενεύη. Ο Κοτζιάς φέρεται μάλιστα να χάλασε τα σχέδια του Έιντε, ο οποίος είχε προχωρήσει σε σχηματισμό πρότασης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, κάνοντας προσυνεννοήσεις στην πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top