Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας

Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας

Το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, διερευνά καταγγελία, κατά πόσο διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα σε σχέση με την εκτέλεση συγκεκριμένων συμβολαίων στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας την περίοδο 2003 – 2014, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.


Σημειώνει πως “πρόκειται για πολύπλοκη υπόθεση και οι εξετάσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο”.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας εξεδόθη “με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ` Φιλεύθερος` με τίτλο `Καμία σύλληψη παρά τα στοιχεία` και ανακοίνωσης του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σχετικά με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Οσο αφορά το ερώτημα γιατί η Αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και μελών της ανακριτικής ομάδας, μελετήθηκε το μαρτυρικό υλικό και κρίθηκε ότι δεν δικαιολογείτο στο παρόν στάδιο η αίτηση για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Δικαστήριο.

Παράλληλα ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για τη συνέχιση των ανακρίσεων.

Για την αναφορά στην ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, περί “κουκουλώματος” της υπόθεσης, η Αστυνομία αναφέρει ότι “σε καμία περίπτωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τέτοιες τοποθετήσεις αδικούν κατάφωρα το Αστυνομικό Σώμα”.

“Η Αστυνομία, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, τόσο μέσα από τη διερεύνηση διαφόρων υποθέσεων, όσο και από τις καταδίκες που επιτεύχθηκαν, ότι ενεργεί με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, ανεξάρτητα από τη θέση ή το αξίωμα των όποιων εμπλεκομένων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.00 ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών. Όχι μόνο επειδή θα επιχειρήσει να απαντήσει στα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία», αλλά και επειδή η συζήτηση που έχει ανοίξει, ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του.

BEST OF TOTHEMAONLINE