Διερωτάται ο Οζγκιουργκιούν για το κυπριακό – «Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση»

Διερωτάται ο Οζγκιουργκιούν για το κυπριακό – «Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση»

Η κατάθεση του χάρτη από τον Μουσταφά Ακιντζί, πριν από ένα δημοψήφισμα ήταν ένα στρατηγικό λάθος και μια λανθασμένη παραχώρηση, σύμφωνα με τον “πρωθυπουργό” των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Σε δηλώσεις του σε τουρκικό ραδιοσταθμό, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό λέγοντας ότι με την κατάθεση του χάρτη η τ/κ πλευρά δεν έχει αφήσει “άσσο στο μανίκι” άρα δεν έχει τίποτε να διαπραγματευτεί και διερωτήθηκε τι θα διαπραγματευτεί ο Ακιντζί με τον Αναστασιάδη τι στιγμή που η ε/κ πλευρά γνωρίζει τις κινήσεις της τ/κ πλευράς.

“Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση” είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι, στην επόμενη φάση θα συζητηθεί η αποχώρηση των στρατευμάτων και ο Ακιντζί θα το επεξεργάζεται και αυτό το θέμα.

“Ας μην φτάσουμε στην φάση αυτή” ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι, η φάση που βρίσκονται τώρα οι διαπραγματεύσεις είναι σημαντική για δύο λόγους, πρώτο για το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια Διάσκεψη για την Κύπρο και δεύτερο ότι στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν και οι εγγυήτριες δυνάμεις.

Δηλώσεις όπως είμαστε “κοντά στο τέλος” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργιούν, ο οποίος συνεχίζοντας είπε “αυτός που λέει ότι είμαστε κοντά στο τέλος να μου το εξηγήσει και εμένα. Είμαστε στο τέλος στο θέμα του εδαφικού, των εγγυήσεων, του περιουσιακού, της διακυβέρνησης, στον διαμερισμό εξουσιών; όλα αυτά συζητούνται και σε όλα υπάρχουν προβλήματα”.

Όταν η ε/κ πλευρά λέει ότι δεν θα υπάρξει λύση χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων ο κ. Ακιντζί δεν αντιδρά και δεν κατηγορεί την ε/κ πλευρά για την στάση της αλλά “όταν εγώ λέω δεν θα αποχωρήσουν τα στρατεύματα τότε με επικρίνει για τις δηλώσεις μου”, είπε ο “πρωθυπουργός”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

Την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ενώ το Σάββατο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα συναντηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE