ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διερωτάται ο Οζγκιουργκιούν για το κυπριακό – «Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση»

Διερωτάται ο Οζγκιουργκιούν για το κυπριακό – «Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση»

Η κατάθεση του χάρτη από τον Μουσταφά Ακιντζί, πριν από ένα δημοψήφισμα ήταν ένα στρατηγικό λάθος και μια λανθασμένη παραχώρηση, σύμφωνα με τον “πρωθυπουργό” των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Σε δηλώσεις του σε τουρκικό ραδιοσταθμό, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό λέγοντας ότι με την κατάθεση του χάρτη η τ/κ πλευρά δεν έχει αφήσει “άσσο στο μανίκι” άρα δεν έχει τίποτε να διαπραγματευτεί και διερωτήθηκε τι θα διαπραγματευτεί ο Ακιντζί με τον Αναστασιάδη τι στιγμή που η ε/κ πλευρά γνωρίζει τις κινήσεις της τ/κ πλευράς.

“Αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση” είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι, στην επόμενη φάση θα συζητηθεί η αποχώρηση των στρατευμάτων και ο Ακιντζί θα το επεξεργάζεται και αυτό το θέμα.

“Ας μην φτάσουμε στην φάση αυτή” ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι, η φάση που βρίσκονται τώρα οι διαπραγματεύσεις είναι σημαντική για δύο λόγους, πρώτο για το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια Διάσκεψη για την Κύπρο και δεύτερο ότι στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν και οι εγγυήτριες δυνάμεις.

Δηλώσεις όπως είμαστε “κοντά στο τέλος” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργιούν, ο οποίος συνεχίζοντας είπε “αυτός που λέει ότι είμαστε κοντά στο τέλος να μου το εξηγήσει και εμένα. Είμαστε στο τέλος στο θέμα του εδαφικού, των εγγυήσεων, του περιουσιακού, της διακυβέρνησης, στον διαμερισμό εξουσιών; όλα αυτά συζητούνται και σε όλα υπάρχουν προβλήματα”.

Όταν η ε/κ πλευρά λέει ότι δεν θα υπάρξει λύση χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων ο κ. Ακιντζί δεν αντιδρά και δεν κατηγορεί την ε/κ πλευρά για την στάση της αλλά “όταν εγώ λέω δεν θα αποχωρήσουν τα στρατεύματα τότε με επικρίνει για τις δηλώσεις μου”, είπε ο “πρωθυπουργός”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top