ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΙΤΙ: Φωτιά επηρέασε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο - Έντονες διαμαρτυρίες από γονείς

ΚΙΤΙ: Φωτιά επηρέασε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο - Έντονες διαμαρτυρίες από γονείς

Ανησυχία προκλήθηκε σήμερα το πρωί σε νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στο Κίτι από φωτιά που άναψε το Κοινοτικό Συμβούλιο σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στα εκπαιδευτήρια για να κάψουν κλαδιά δέντρων και άλλα αντικείμενα.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής, «έχουμε ενημερωθεί ότι η Κοινοτική Αρχή Κιτίου συγκέντρωσε κλαδιά δέντρων και άλλων αντικειμένων, σε δύο μεγάλους σωρούς  για να τα κάψει. Υπάρχει νομοθεσία η οποία αναφέρει ότι από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου και υπό κάποιες προϋποθέσεις μέχρι τις 30 Μαρτίου, μπορούν να μπορούν να καίνε στο ύπαιθρο κλαδιά διαφόρων δέντρων».
 
Πρόσθεσε ότι «χθες το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου κοινοποίησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστολή με την οποία μας ενημέρωνε ότι σήμερα θα προχωρούσαν σε κάψιμο κλαδιών δέντρων και χόρτων από τις έξι μέχρι τις οκτώ σήμερα το πρωί στη βιοτεχνική περιοχή της Κοινότητας».
 
Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Κεττής «από τους καπνούς προκλήθηκε περιβαλλοντική ρύπανση και εξ όσων πληροφορηθήκαμε υπήρξε αρκετή ανησυχία και διαμαρτυρία από τους γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο που βρίσκονται κοντά στη περιοχή. Αρκετοί γονείς παρέλαβαν τα παιδιά τους από τα δύο σχολεία, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε από την Αστυνομία, τα εναπομείναντα παιδιά τοποθετήθηκαν σε αίθουσες, οι οποίες δεν επηρεάζονταν άμεσα από την κατεύθυνση των ανέμων και τους καπνούς».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία μόλις ενημερώθηκε από πολίτες ότι υπήρχε το συγκεκριμένο γεγονός, στείλαμε όχημα το οποίο βρίσκεται εκεί από τις 07.30 το πρωί. Επίσης στο χώρο υπάρχει μεγάλος εκσκαφέας ο οποίος μετακινεί τα καιόμενα σε χώρους και τα ενταφιάζει, αφού με το νερό δεν μπορούν να κατασβεστούν τέτοιου είδους πυρκαγιές».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για τραυματισμούς ή μεταφορά παιδιών σε Νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τους καπνούς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top