ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το έργο της Τ/κύπριας που προκάλεσε σάλο και παρουσιάζει τον Μακάριο με δυο γυμνές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το έργο της Τ/κύπριας που προκάλεσε σάλο και παρουσιάζει τον Μακάριο με δυο γυμνές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σάλο προκάλεσε έργο Τουρκοκύπριας ζωγράφου που εκτίθεται στον πολυχώρο πολιτισμού «Παλιά Ηλεκρική», στο πλαίσιο έκθεσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Το εν λόγω έργο (που μοιάζει με ζωγραφιά), παρουσιάζει τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο να πλαισιώνεται από δυο γυμνές γυναίκες. Κάτω από τις τρεις μορφές, αυτή του Μακαρίου και των γυμνών γυναικών, η Κύπρος παρουσιάζεται να φλέγεται.

Η μορφή με την οποία παρουσιάζεται ο Μακάριος είναι η ίδια που χρησιμοποιείται και σε άλλα έργα. Είναι η ίδια με το γλυπτό στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης στην είσοδο της πόλης, παρά την Οικία Επάρχου.

Ο εν λόγω πίνακας προκάλεσε αντιδράσεις θεατών της έκθεσης, αλλά και φορέων της Πάφου.

Ήδη το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Παναγιάς, ζήτησε από τον Οργανισμό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης την απομάκρυνση του έργου.

Το Πολιτιστικό Κέντρο κατήγγειλε μάλιστα την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Μητροπολίτη Πάφου.

Ο πρόεδρος του Κέντρου, σε τοποθετήσεις του ανέφερε ότι «δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο τον συμβολισμό».

Και πρόσθεσε: «Είναι εμφανής η προσπάθεια της δημιουργού να αποδομήσει τον Εθνάρχη Μακάριο. Θεωρούμε επίσης τη δικαιολογία της Τουρκοκύπριας δημιουργού ότι το έργο αφορά τις παιδικές της θύμησες, ως γελοία. Σε ηλικία 9 ετών δεν μπορούσε να έχει τέτοιες αναμνήσεις, αφού τότε δεν υπ΄γηρχαν αγάλματα ή άλλες παρόμοιες απεικονίσεις του Μακαρίου».

Το ThemaOnline σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το έργο που εξασφάλισε το FarosOnAir, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας στην Πάφο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top